TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Wow, nu händer det. Det var min spontana tanke, när jag läste den här artikeln imorse http://www.dn.se/debatt/vi-vill-samarbeta-om-okat-bostadsbyggande/

 

Och jag måste säga att jag fortfarande är lite tagen. För några dagar sedan efterlyste jag på den här bloggen att regeringen måste börja ta politiska initiativ för att få fler jobb, ökad bostadsbyggande och förbättra skolresultaten och även fast jag inte nämnde alla dessa tre, tycker jag dagens initiativ verkligen är i rätt riktning.

 

Regeringen med statsministern, finansministern och bostadsministern är beredda att samarbeta med alla partier för att få igång bostadsbyggandet. Extra plus är att regeringen bjuder in oppositionen i samarbete kring detta och nu hoppas jag och alla andra som lider av bostadsbrist i det här landet, verkligen att oppositionen tackar ja till inbjudan och att alla seriösa partier i riksdagen kommer överens om tusentals förslag om att starta igång en riktig bostadspolitik som gör att bostadsbristen minskar. Det behövs inga mer utredningar. Det behövs endast beredningar som genomför de förslag som tusentals utredningar har kommit fram till och de får gärna snegla på de förslag som jag har presenterat på den här bloggen, se tidigare inlägg.Den som väntar på något gott kan få sig en rejäl besvikelse. Ja detta om SD och Moderaterna går ihop och tar över regeringsmakten helt.

Jag tror inte folket fattat vad det skulle innebära.

På sätt och vis nära på skulle man önska så blev. Det är bara det det ger sådana enorma skador.

Om dessa skador ginge snabbt reparera vore en avbränning till folket genom denna idioti välkommen.

Att bostadsbyggandet bör komma igång är viktigt.
Frågan är bara om det förvärrar en redan upphausad marknad om det enbart blir lyxbostäder som ska byggas.

Blir intressant följa senariot.
Joakim Jonsson: Vi får helt enkelt jobba för att klockan inte vrids tillbaka, utan att S får många år får möjlighet att skapa ett mer jämlikt samhälle.
Jag har inte sett speciellt många förslag från dig för att öka bostadsbyggandet. Det enda du förespråkar är sänkt reavinstbeskattning vilket du inbillar dig kommer att frigöra bostäder när en höjning av fastighetsskatten hade varit mer effektiv i det hänseendet.


Joakim Jonsson: Tack, Leif. Jag trodde att skrev för många inlägg om hur vi kan minska bostadsbristen, inte tvärtom. Nu är lunchrasten snart slut, så jag hinner inte nu, men det kommer fler inlägg på det temat, kanske redan i helgen beroende på om jag har möjlighet att prioritera bloggen. Dessutom ber jag om ursäkt om jag har varit otydlig kring fastighetsskatten. Jag tror att en sådan bör införas, men för att göra detta krävs överenskommelse över blockgränserna, vilket jag tycker skulle vara bra på flera områden. Det har jag också skrivit blogginlägg om.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.