TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I decembermånad var jag inbjuden att prata lite om amerikansk politik i Häggviksskolan s-förening i Sollentuna. En väldig trevlig tillställning och när jag förberedde mig inför mötet ägnade jag mest tid åt att försöka hitta formuleringar som förklarade Trump-fenomen, dvs hur en uppenbart sexistisk och rasistisk man i övre medelåldern kan leda republikanernas race till presidentkandidat, i ett land som valde fram den progressiva Obama till makten för åtta år sedan och i ett land där all form av diskrimering är förbjuden.Det var ingen lätt uppgift att hitta bra förklaringar,men jag tror att det delvis beror på samma fenomen som vi upplever i Sverige, dvs att partier med lätta lösningar på svåra problem premieras och särskild i en tid när alla har tillgång till all information och därmed lätt kan se hur komplicerad världen är. Dessutom får vi inte glömma bort att Trump kanske stöds av ca 1/10 av väljarna i USA, medan 1/5 svenskar kan tänka sig att rösta på Sd. Föredraget hade nog blivit ännu bättre om jag hade haft tillgång till den här grafen, se www.bloomberg.com/politics/articles/2015-12-23/tracking-donald-trump
Om du har svårt att tyda grafen visar den samma trendlinje som Sverigedemokraterna, dvs vid varje tillfälle då Trump gör sina märkliga uttalande om emigranter eller andra människor, ökar hans popularitet. Tyvärr har jag inte samma research resurser som Bloombergs, men om någon gammelmedia eller forskare i Sverige har det, är jag ganska säker på att de skulle få fram samma resultat när det gäller sd. Ju mer deras när ledande företrädare går ut på stan och slås med järnrör ökar deras popularitet, eller när de gör rasistiska uttalande. Frågan är bara hur länge kommer det här att fortsätta och vilka uttalanden kommer de ta till för att uppnå nästa nivå, eller finns det en chans att vi alla i samhället ställer oss i enad front och säger nu räcker det. Vi vill alla leva i ett samhälle där alla för chansen att utan störa någon annan får möjlighet att förverkliga sina drömmar. 


2016-01-03, 08:50  Permalink
Andra bloggar om:  


järnrör?

Det var av aluminium.
Aluminium smälter vid 660 °C och den
kan lätt skiljas från järn genom att den
inte är magnetisk.

Och det var för att försvara sig.


Joakim Jonsson: Verkligen stor skillnad. Ibland funderar jag om ett annat parti överhuvudtaget skulle finnas kvar om deras ledning gjorde något liknande.
USA hade även förra valet en extrem politiks kandidat.
Nämligen Mitt Romney denne hade inte mycket bättre syn på svaga i Samhället än vad Donald trumph har.

Det handlar om människor som tagit för sig enormt. Gjort det på kontroversiella sätt och så klart aldrig haft nån känsla för skatt.

Att USA ändå valde Obama och av Obama lyckades få igenom en liten pytteliten förbättring i sjukförsäkringen kan faktiskt ses som en framgång.

Att val i USA är lika med ett spel för galleriet förstår nog de flesta , hur det än är bestämmer kapitalister och Näringslivsföreträdare.

Vi ser hur Myliberalismen krossade Chile vi ser hur samma sak hänt på flera ställen i Världen.

Nu har samma sak träffat Europa och även Lilla Sverige
nämligen politiken att skapa chock hos människor.

Flyktingindustrin är inget annat än en medveten startegi som har sin grund i USA. Men även från stora makthavare i Europa. Jag tror både Reinfeldt och Merkel är inblandade.

Reinfeldt har väl hela sitt liv varit en falsk d-avul som ingen vetat var man haft honom lugn i sitt sätt som den kallaste mördare är hans beteénde.

Men bakom detta lugn finns en hatisk man.
Reinfeldt Merkel USA och kapitalism ligger bakom den
Chockdoktrin Sverige EU drabbats av.

Målet är så tydligt det är sättet för att skapa fri marknadsekonomi där klassklyftorna kommer bli enorma.

Jag tycker det är märkligt att detta inte tas upp i
texter i bloggar, media eller så allt är ju så uppenbart
bara man har ögon öron öppna.

Kriser har Nyliberalismen alltid nyttjat för att plundra vårt gemensamma. Flyktingar är de som ingår i krisen. Samt alla i ex: Sverige som är beroende av transfereringar eller låga löner.

Flyktingar och de i beroendeställning är de som får betala priset.
Joakim Jonsson: Jo, visst har klyftorna ökat de senaste åren, samtidigt vänder det nu. Enligt privatekonomer får alla grupper det bättre under år 2016, mycket tack vare en bra regering.
Joakim

Tror du att de problem den stora invandringen medfört har något att göra med framgångarna för SD?


Joakim Jonsson: Integrationen är problemet, inte invandringen i sig. Ett land tjänar på att fler kommer hit, men då måste vi ha en bra integrationspolitik för att få in alla i samhället.
Glöm inte att även Reinfeldt med enkla lösningar vann valet 2006.
Slå mot arbetslösa, sjuka för att sedan låtsas påstå det ger mer pengar till löntagarna när ett jobbskatteavdrag infördes.
Fakta var att det var en enkel lösning men där högt avlönade fick behålla sina sociala skydd medan de med låga löner bräckligt liv fick sina sociala skydd krossade.

De enkla lösningarnas politik är här.
Men kommer de stanna.

Man skulle även kalla De enkla lösningarnas politik är Nylberalism och chockdoktriner.


Joakim Jonsson: Men glöm inte att de förlorade valet år 2014, då folket hade tröttnat på den politiken. Generellt är jag övertygad om att de flesta svenskar sympatiserar med den politik som s står för, men förra årets beslut i olika frågor gjorde att många tvekade. Därför viktigt att s tar initiativet i politiken igen.
Kommentaren måste först granskas av bloggens ägare innan eventuell publicering.
Kommentaren måste först granskas av bloggens ägare innan eventuell publicering.
Kommentaren måste först granskas av bloggens ägare innan eventuell publicering.
Kommentaren måste först granskas av bloggens ägare innan eventuell publicering.
Kommentaren måste först granskas av bloggens ägare innan eventuell publicering.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.