TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Noterar på www.svensknäringsliv.se att Sollentuna även i år kommer på samma plats som förra året i Svenskt Näringslivs undersökning om företagsklimatet.

 Jag vet att det är en hel del moderaterna här i Sollentuna är mycket bedrövade av det resultatet. De har verkligen gjort allt för att komma högre på denna lista, allt ifrån att sänka skatten till att sälja ut kommunens tillgångar och  ge uppdrag till Carema och andra vårdföretag. 

Jag tycker dock inte att de behöver vara så ledsna. Att sälja kommunens tillgångar till underpris och sänka bort verksamhet till Carema gör möjligen att Sollentuna kan avancera på Svensk Näringslivlista, men jag tror att många Sollentunabor håller med mig om att det vore bättre om kommunen kom högre upp på listan över nybyggda bostäder och liten bostadskö. Eller med andra ord. Företagsklimat handlar mera om att skapa en bra vård, skola och omsorg och bygga bostäder för att människor som skapar jobb i vår kommun ska ha någonstans att bo än att ge uppdrag till Carema. 

Därför borde ledningen istället bekymra sig över att det endast byggdes 60 bostäder i kommunen förra året samtidigt som bostadskön uppgår till över 27000 stycken. I dagens mitti Sollentuna framgår klart att den borgerliga ledningen inte tycks bry sig om detta och därför har man nu skrinlagt planerna på att bygga bostäder på Sollentunasjukhus, vilket var ett vallöfte bara för ett par år sedan. 


Upp med hakan. Det är inte första gången en bloggare på s-info raderar ett inlägg när det blir för pinsamt för denne.


Joakim Jonsson: Tack för uppmuntrande orden, Tommy, men jag tycker inte att det är så särskilt pinsamt. Jag tycker fortfarande att det är diskriminerande att unga ska ha sämre betalt för att de är unga inte för sin kompetens och att vissa partier misstänkliggör medmänniskor till den grad att de förordar röntgen och tandundersökningar för att bestämma ålder. Synd att du inte håller med mig, men jag kan leva med att vi inte är överens i den frågan, Tommy.
Varför tog du bort inlägget om det inte var pinsamt? Jag tycker du skall posta inlägget igen med alla kommentarer.

Jag har sparat allt. Varsågod:

"Diskrimineringspartiet

När jag läser dagens DN-debattartikel ( http://www.dn.se/debatt/unga-man-over-18-ar-ska-inte-behandlas-som-barn ) kommer jag osökt att tänka på min vän, som beskrev hur det var att bo i Japan. Ett samhälle helt utan diskrimineringslagar och där du kan ex vis kan bli avvisad från ett badhus med motiveringen att du är för vit.

Jag hoppas verkligen inte den historien är sann, men om den är det kan vi konstatera att USA är motsatsen till Japan. I USA får arbetsgivaren inte ens en gång fråga hur gammal den anställda är. Det gör att arbetsgivaren istället för att fokusera på kön, ålder och etnicitet anställer den bästa för jobbet och inte utesluter en pigg sjuttioåring från arbetsmarknaden.

I Sverige tycks det alltmer desperata Centerpartiet gå en helt annan väg. Ex vis förordar de lägre lön till ungdomar, bara för att de är unga.

I artikeln, som nämns ovan, skissar partiet på en lösning hur de ska ålderbestämma människor. Mellan raderna kan man i artikeln läsa att de vill åldersbestämma flyktingar genom handledsröntgen och tandundersökningar. Detta då misstänker att Sverige f n tar emot en för stor andelensamkommande män under 18 år.

I Centerpartiets Sverige gäller således att medborgarna ska ålderbestämmas genom förnedrande tandundersökningar och handledsröntgen. Därefter ska bedömning ske om de är under 18 år eller inte. Frågan är om de kommer att använda samma modell, när det gäller att bestämma vem det är som ska ha de lägre ungdomslönerna?"

Bookmark and Share
Kommentar av Tommy Karlsson - 26 april 19:20, 2012
Tycker du att personer över 18 år skall behandlas som barn, eller tycker du att alla skall behandlas som vuxna?

Joakim Jonsson: Jag tycker att barn ska behandlas som barn och vuxna som vuxna. Men jag tycker att det är fel väg att gå att börja röntga och titta på deras tandstatus för att avgöra om de är äldre än 18 år. Men för ett parti som anser att de med yngre tandstatus ska tjäna mindre känns ju metoden ganska bra.

Kommentar av Leif Andersson - 26 april 22:44, 2012
Vad har immigrationsfusk med USA och Japan att göra?

Kommentar av Bengt Svensson - 27 april 09:18, 2012
Detta var nog den mest absurda slutsats jag någonsin hört någon politiker ta.


Kommentar av Tommy Karlsson - 27 april 09:28, 2012
Att vuxna inte skall ta barns platser är väl rimligt. Det är inte så att platserna växer på träd. Platserna är också dyra, knappt en halv miljon per plats och år.

Att många ljuger om sin ålder bekräftas av både personal på boendena och av en undersökning i Norge:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=552786

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=4691610

Argumentet att man inte skall undersöka för att någon kan bli kränkt är rätt konstigt. Vem är det egentligen som blir kränkt av en högst rimlig undersökning?
"I Centerpartiets Sverige gäller således att medborgarna ska ålderbestämmas genom förnedrande tandundersökningar och handledsröntgen."

Jag vill bara upplysa dig om att asylsökande inte är medborgare. Det kan vara bra för en Pol. mag och ekonomiemagister att veta.
Det är inte konstigt att Sollentuna kommer högt på rankingen. Svensk Näringslivs rankning av företagsklimatet gynnar kommuner med en hög andel välbeställda invånare, och låg andel låginkomsttagare och personer i behov av vård och omsorg. Det står lite mera om det på Newsmill idag. Om du vill ha en bättre bild av hur Sollentuna ligger till titta på SKL:s undersökningar.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.