TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Som så många andra småbarnsföräldrar, tvingas jag vara dag att lyssna på barnens version av Melodifestivalen, vilket blir lite tjatigt i längden. Dock kan man även där från rätt oväntat håll hitta lite intressanta vinklingar på hur samhället upplevs. Jag tänker ex vis på Sean Banan, som i sin tjatiga låt skriver

 

slottet är min lägenhet,
fjärde hand och ingen vet,

 

Att bo i en lägenhet i fjärde hand är en vardag för många.

 

Mot denna bakgrund känns det ju extra motigt, när man läser Stockholms Stads utvärdering av bostadsrättsombildningen för några år sedan. Enligt den dåvarande majoriteten var syftet att skapa mångfald, vilket inte infriades. Samma resonemang har ibland framförs när det gäller jobbskatteavdraget, vilket utvärderingar publicerade i Ekonomisk Debatt samt av bl a Magnus Henreksson, visar inte är fallet.

 

Istället visar ny forskning från Göteborgs Universitet att utvecklingen går år fel håll. I sin nya avhandling om ungdomars livstolkning,  beskriver Signhild Rosengård i skolvärlden hur gymnasieelever utmanar den svenska integrationsmodellen. Enligt Rosengråd " ifrågasätter de varför de ska blanda sig när samhället accepterar segregerade bostadsområden". Något som bekräftar tesen är att vi förtroendevalda politiker måste leva upp till våra visioner i faktisk handling för att skapa ett bättre samhälle, det räcker inte med fina ord.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.