TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Så har denna vecka lidit mot sitt slut. I politiken är det ganska lugnt på den kommunala nivån och då menar jag både landsting och kommun. Har lyssnat lite på landstinget och jag tycker man bör lyfta sig i håret och diskutera på lite mer övergripande nivå. Man håller sig dåligt till ämnet och dessutom på en detaljnivå som tillhör dem som är tjänstemän. Man blandar helt enkelt ihop tjänstemannarollen och den politiska. Man gör ju det när man står i talarstolen och talar om hur länge man har jobbat. Då är det bara konstigt att man inte gjort något åt vissa saker när man dessutom varit chef. Är glad över att det synsättet delas av vissa, även i Alliansen.

Kvarkenråd och Botnia-Atlantica programmet har vi behandlat i Storuman. Där har dom gott om snö. Nu är den nya chefen i rådet på plats sen drygt 14 dar och det känns bra. Knookkola har ju erfarenhet sen tidigare och förtroende på finsk sida. Vi behöver nu lite lugn och ro när vi ombildar Kvarkenrådet till en egen juridisk person och med ideell förening som organisation. Det finns dock frågor kvar att lösa, kanske främst på finsk sida. I Sverige blir det kommunförbundet, landstinget och Ö-viks kommun som är huvudmedlemmar. I Finland finns det viss funderation om det blir landskapsförbunden, vilket vore bäst, men i vissa förbund är inte alla med i nuvarande Kvarkendelegation. Det får dom lösa på finsk sida.

Vi måste redan nu parallellt medan vi tittar på organisationen jobba med verksamhetsplaner för framtiden. Det ska passa in, både med interregprogrammet som är Botnia Atlantica och nordiska ministerrådet, då en del av finansieringen kommer därifrån. Vi ska ha färdiga projekt att dra igång när programmet är klart. Visst är man ändå orolig då det svåraste har varit att få kommunikationerna att fungera bra. För godset har det varit hyfsat, för persontrafiken måste det bli både bättre och säkrare.

Idag blir det träff om vad vi kallar Vännäsvägen med vägverket som vi upplever är på väg att ändra inriktning och ligga kvar i nuvarande sträckning i Baggböle vilket inte känns bra eller riktigt illa.

Sedan ska ju andelssystemet för V75 på bubblan göras och det ser lite svårlöst ut men visst finns det spikförslag. Att inte fler går dit och följer direktspelet är konstigt för det är roligt att följa och spela live. Ikväll måste vi också kräva att löven äntligen vinner borta. Konstigt att det är så stor skillnad borta och hemma. Lördag blir det förutom trav ett födelsedagskalas och troligen en visit för att kolla av stugan och se om vi ska avverka skog på skiftet, men då åker nog skidorna på. Helger ger dessutom tid för motion, det får inte glömmas bort.

Vad tjusigt det är med den festival som vi har med ljuset i centrum. Jag hoppas att umeborna tycker det är väl satsade pengar. Sen ska jag inte denna gång tycka till i bloggen om plogningen genom Trädgård i norr på annat sätt än att det måste vara längre att köra runt än igenom.2006-11-17, 09:20  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM