TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Promenad i snöyra inte lika skönt som i sol men ändå fullt godtagbart, däremot kommer inte de nya tankarna på samma sätt som vid fint väder då man får koncentrera sig för mycket på vart man går.

Idag ser det ut som om media ändå för en gångs skull börjar analysera alliansens bostadspolitik. Det känns som om man varit helt ensam i kritiken men nu vet jag med säkerhet att inflyttningshyran i de små lägenheterna stiger med ca 300 kr kvadratmetern och år. En studentlägenhet i nyproduktion blir 9000 kr dyrare per år. Det är fruktansvärt att dom som ska ut på bostadsmarknaden ska stå för skattesänkningar i Täby. Ett seniorboende på 60 kvm blir 18 000 dyrare på ett år. Sannerligen, tillväxten i Umeå hotas.

Befolkningstillväxten har varit lite lägre än väntat. Spekulationerna om orsaken är lika många som personerna. Många har flyttat till storstäder och så sker i högkonjunktur. Däremot måste jag kolla så inte orsaken beror på att det byggts för få nybyggda lägenheter, att det beror på kommunen eller överklagningssystemet.

Det känns som att det har svängt ordentligt när det gäller synen på byggandet. Man vill helt enkelt ha mera stad. Precis som jag tycker och har förespråkat en längre tid. Så sker i hela världen och självklart ska vi följa med i det synsättet. Tur att man han fränder i andra partier där vi kan skriva debattartiklar om detta trots protester från vissa i egna led.

Vi ska nu upp till Storuman på onsdag, torsdag och ha både styrelse och råd inom Kvarkenorganisationen. Nu ska vi sätta ner fötterna när det gäller framtida organisation, ideell förening med lika stor summa pengar från både Sverige och Finland.

Sista kommunstyrelsen för mandatperioden hade vi igår och vi ska avsluta och tacka för den här perioden. När vi har avtackning ska vi hålla till på travet då det är en del som aldrig varit dit och det finns bra lokaler för grupper. Visst kommer man att sakna en del som tillfört något, vilket inte alla har gjort.

Jag missar ytterligare en lövenmatch på onsdag men jag får väl lita att dom klarar sig utan mig på läktaren. Generellt tycker jag umeborna är för dåliga på att stötta sina lag och sitta på läktaren.2006-11-15, 09:51  Permalink


"Det är fruktansvärt att dom som ska ut på bostadsmarknaden ska stå för skattesänkningar i Täby."

Snyggt Lennart! Såg dig intervjuad i Västerbottensnytt igår.. där frasen ovan satt bra!
Lyssnade också på din jingel.. hi hi.
Som sagt snyggt!
Ja jag lyssnade på båda jinglarna.

Folke Andersson
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM