TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Förra bloggen, i torsdags skrev jag att morgonstund har guld i mun. Det gäller fortfarande men det har inte varit något bra promenadväder sen dess, så nu får man nog ta fram stövlarna och ha inneskorna i väskan. I alla fall om man ska slippa vara blöt om fötterna.

Vad som har hänt sen sist
Jag har fått berätta hur det var att vara med och dra fram vårt biblioteksprojekt som har fått EU-stöd, och det är därför det ska skrivas. Mitt skojigaste minne är när det var frågan om hur det skulle organiseras. Jag sa ungefär så här när frågan var upp om att bilda ett kommunalförbund. Gå och hitta på något så man slipper sitta i fängelse. Då kom förslaget för att inte bryta mot personuppgiftslagen att man skriver under på baksidan av lånekortet.

Konsultmöten är alltid intressanta när det berör framtiden och personer i organisationen. Så kanske vi är lite för dåliga på att jobba så, dvs. att låta utomstående titta på hur vi har det i organisationen.

Lilla partnerskapet handlar om våra framtida program och på vilket sätt man får folk att delta i den processen. Jag har i alla år saknat deltagandet från näringslivet men det finns nog inga lätta sätt för att få med dom.

Bostadsbyggandet kommer att dö
Det är jag helt övertygad om eftersom den nya regeringen har bestämt att det ska vara så genom att investeringsbidraget och räntebidragen försvinner. Enligt Lars Sellström från Lerstenen stiger inflyttningshyrorna med mellan 20 och 25 %. Nu jagar byggherrarna med ljus och lyckta byggstart för att bygga plattan och därför få bidraget som upphör vid årsskiftet. Jag hoppas att vi fått igång tillräckligt med starter för att byggandet ska övervintra de 4 åren det gäller. Det slår också hårt mot studenter och även de s.k. seniorboenden som är tänkt. Förra gången vi fick en borglig regering då grävde man gropar s.k. Danellgropar för att det skulle byggas något, att folk inte lär sig.

Britt-Marie Lövgren
Såg att Britt-Marie oroar sig i sin blogg över att vi inte får Hallengrenpengarna och visst känns det bitter att vi inte får pengarna då vi trots allt har en mycket bra skola med bra resultat medan lågskattekommuner med dålig standard får pengar. Vi straffas för att vi har en bra standard.

Däremot är ju det ändå bara droppar i havet när det gäller hur det slår på den kommunala ekonomin. Räknat rakt över tappar vi 10 miljoner per år men då har man inte räknat hur nya a-kassekraven för studerande slår, eller att studentgruppen inte får höjda studiebidrag, vilket kommer att resultera i att större mängd försörjningsstöd måste betalas ut. Det är på den vägen Alliansen vill gå och tvinga folk att ta ett låglönejobb samtidigt som man studerar, dvs. lönedumpningspolitik.

Vi låter Alliansen politik slå igenom
I Umeå kommer Alliansens politik att slå igenom och vi kommer inte att gå in med kommunala medel och rätta till det som regeringen vidtar. Vuxenstudier och datorer är två sådana exempel. Listan blir lång men jag ska påminna i 4 år om konsekvenserna av Allianspolitiken.

Nu ser vi också varför alliansen ska ha mera resurser till polisen och rättsväsendet för där ska man kriminalisera att inte vara tillräckligt aktiv i att söka jobb och man ska bekämpa bidragsfusket. Tyvärr är vi inte längre alliansfria.

Valkonferens
Vi har haft valkonferens och fastställt uppdragen inom landstinget. Det gick väl ganska lugnt till och så ska det vara. Vi har det inte lika lätt för kupper som miljöpartiet då vi använder representativ demokrati dvs. varje arbetarekommun utser ombud till konferensen men inför sådana konferenser är det alltid någon som inte är nöjda och man ringer och ber en annan agera, jag vet att så sker även i andra partier. Vi får väl se hur vår nya styrka fungerar framöver. Det är ju några nya som fått s.k. tunga uppdrag.

I fredags missande jag ännu en lövenmatch då vi hade distriktstyrelse och det kommer jag att göra även på onsdag då vi har Kvarkenråd i Storuman.

Vara värd
Jag fick man vara på lördag kväll då Sveriges förenade studentkårer var på besök. Dom är avundsjuka på det samarbete som finns mellan kommunen och universitetet, ett samarbete som dom upplever är positivt för studenterna. Däremot är de lika oroliga för studenternas ekonomiska situation och möjligheter till framtida boende som jag är.

Veckans arbete
Denna vecka börjar arbetet på allvar med den nya fullmäktigegruppen som inträder vid nästa fullmäktige. Det är säkert många som har funderingar och vi får väl i lugn och ro lotsa in dom i sitt arbete. I övrigt ser veckan inte så fruktansvärt ansträngande ut. Vi börjar med grupp, alkoholkommitté, kommunföretag och i eftermiddag nya fullmäktigegruppen. Tisdag är det näringsutskott och kommunstyrelse. Onsdag, torsdag Kvarkenråd i Storuman och på torsdag kväll arbetarekommun styrelse om jag hinner hem. Fredag möte med vägverket och tid för att gå igenom pappershögen som alltid samlas på skrivbordet. Så ser en vecka ut och då tillkommer telefonen och jag lovar att det blir en hel del samtal liksom mailen som jag dessutom delvis sköter via telefon så att breven får svar eller skickas dit dom ska.


2006-11-13, 14:08  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM