TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag blir bloggen kortare då det bara handlar om en dag som till stor del handlar om träff med samtliga fack eller fackallianser.

Det finns fack med oerhört många medlemmar som lärarna och kommunal och vissa tjänstemannafack. Saco har dock flest fack med få medlemmar och nog funderar jag över som gammal facklig förhandlare om sånt gynnar medlemmarna även om jag i denna roll är arbetsgivare.

Det känns som om man är nöjdare med hur processerna fungerar dvs. medarbetar- och lönesamtalen. För att vara helt ärlig var vi tvungna att peka med hela handen inför förra förhandlingsvarvet, men det finns saker kvar och det känns som om att det finns både fackliga medlemmar och arbetsgivare som inte riktigt gillar individuella löner.

Det finns självklart frågetecken för oss när man från vissa förvaltningar diskuterar lite olika för olika avdelningar inom samma förvaltning, men i stort känns det som vi är mycket långt framme.

Visst pratar alla för sina medlemmar men det känns som om vissa tror att det finns pengar i någon gömd påse. Så är inte fallet och vi kostar på oss bra mycket mer än i jämförbara kommuner, men visst blir man glad när man får reda på hur fina resultat vi gör inom skolornas område. Där ligger vi mycket nära snittet i kostnader för pedagogisk personal, men högre på lokaler och annan personal, kuratorer, måltider m.m. Dessa siffror visar på att det är hela personalgruppen som gör att det blir bra resultat vilket vi ibland får höra av våra politiska motståndare att det är fel, där gäller främst antalet lärare. Jag tror att det viktigaste är att göra rätt saker och göra saker rätt, dvs. rätt mix av olika personalgrupper.

Nu ska inte förhandlingar lösas via bloggar utan i samtal mellan arbetsgivare och fack men här blir det viktigt hur man ute i förvaltningarna prioriterar. Inga gratispengar finns att få ut och det gäller att medarbetarna är med och hittar kostnadsminskningar så att löneutrymme kan skapas.

I förra bloggen berörde jag den oro jag har inför att vi i våra kommuner här uppe ska vara med och betala ännu mera än idag så att storstäderna ska få ännu bättre eller lättare kunna plocka fram löneutrymme. Här får Maud ge sig för högern oavsett vad hon säger.

Som tur var vann löven igår även om man blir förvånad över hur de kunde spela så illa som man gjorde första perioden. Ett besök på ishallen är mycket trevligt.

Kaos måste råda i Miljöpartiet. Fick en fråga på Bubblan om hur andra partier har gjort med sin gruppledare och uppdrag som ledande politiker. Svarade då hur vi gjort och även hur andra partier har valt att göra. Sa självklart att det som skedde hos dom var en kupp och det finns många i Miljöpartiet som delar min uppfattning. Dom gör väl som dom vill men för oss som får mycket stark kritik för samarbetet på riksnivå blir det tydligt att det är ett parti utan struktur på det lokala planet. Att bli anklagad för etnisk diskriminering när man talar om hur vi jobbar, då vet jag att min kritik om kupp är rätt. Tala om ömma tår och nog förstår jag vem som ligger bakom och att det blivit bråk där han dykt upp är ingen nyhet. Vi får väl se hur man ordnar detta och vilken utveckling dom tar lokalt.2006-11-07, 09:53  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM