TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det här blir en tillbakablick men lite framåt. Vår skogslänskonferens är ett bra sätt att diskutera framtidsfrågor. Vad jag förvånas över är hur tyst det är om den s.k. skatteutjämningen. Här ligger ett förslag om kompensation i utjämningen för storstädernas höga löner. Det är helt ruttet att vi ska föra över pengar till Täby så att de kan ha ännu lägre skatt och eller få utrymme till ännu högre löner.

 

Sedan är det intressant att från företagare få höra att vi upplevs ha miljöinspektörer som ”hotar” en viss näring och att vi i Umeå inte tolkar lagarna lika som i våra grannkommuner. Näringen vill som vi har varit inne på att göra en gemensam organisation för inspektörer.

 

Sedan tror man att fisken kommer att ta slut inom en mansålder om inget görs. Det måste till överenskommelser över hela värden om vi inte ska fiska ut haven. Rovfiske måste stoppas, men samtidigt är det märkligt att när vi och vattenfall ska öka säkerheten, få fram mer energi och bättre fiskvandring, inte går att komma fram tillräckligt snabbt på grund av de omständiga miljöprövningarna.

 

Klimatförändringarna är också alltid heta områden även om vintern kom ovanligt snabbt i år.  Bryggorna fick ligga kvar i sjön och är därmed svåra att rubba, inte ens en millimeter då isen håller järngrepp. Däremot måste världen snabbt få fram ersättning för oljan. Det är tur att vi får en Botniabanan som gör att fler kan åka tåg som är ett bättre miljöval. Men USA är en stor resursförbrukare på alla områden och hur ska man få dom att ändra är svårt att säga. De brukar ju hota med militärmakt om de inte får sin vilja igenom.

 

Kina och Indien är andra stora risker tack vare sin stora befolkning, men ska vi flytta jobb dit eller köpa produkter som tillverkas där folk utsätts på det sätt vi fick se i uppdrag granskning? Nog är det tveksamt att handla på Ica och Jysk innan dom köper varor där man behandlar människor värdigt. Priset för varor får inte vara enbart avgörande, man ska respektera de mänskliga rättigheterna.

 

Sporten har sina höjder och dalar. UIK dom ångar på medan Löven varvar fina hemmamatcher med bottennapp som borta mot Växsjö. Travet är svårt som vanligt men går det inte att vinna på V75 och V65 så går det bra att hitta rätt på vinnarspelet och dagens dubbel som i lördags.

 

Veckan börjar som vanligt med ett väderomslag. Vi börjar också med förberedelserna för lönerörelsen i kommunen. Undrar om facken kommer med något nytt. Dom vet ju att vi satt av pengar för låglönesatsning och grupper som är felprioriterade. Vi finner nog lösningar.

 

Sedan kommer vi att tvingas ta ett obekvämt beslut, nämligen renhållningstaxan. Nya skatter och deponiavgifter samt att det blir kostnader för att vara miljövänlig. Men den kostnaden kan inte läggas på framtida generationer. Vattentaxan slipper vi höja och det har vi inte gjort sedan vi bolagiserade. Det var ett mycket lyckat drag.

 

Dagen avslutas med att jag vill se Löven slå Arboga hemma.2006-11-06, 18:43  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM