TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det har varit lite passivt med bloggandet ett tag beroende på mycket resande men det ska bli bättring och här kommer en lite kort tillbakablick.

En träff med ledningen för Byggindustrin förra onsdagen där jag bara kan konstatera att det finns frågetecken hur bostadsbyggandet kommer att utvecklas med den bostadspolitik alliansen kommer att föra. Byggföretagen delar min uppfattning.

Sedan ska vi försöka ordna en collegeutbildning för dom som jobbar med hälso- och sjukvårdsfrågor. Jag träffade den som jobbar med frågan och har gett klart positivt besked.

Jag har också haft ett spännande möte i Stockholm om framtiden för svenska hamnar. Här ska vi lägga ner mycken kraft för att bli en strategisk hamn.

Under fredagen blev det mycket flyg, först Rogestam som utreder hur det svenska flyget och statens roll ska se ut. Sedan blev det Ryssland och vår vänort. Det går inte på ett kort sätt beskriva hur det fungerar där. Det finns mycket kvar från sovjettiden och ingen verkar ta ansvar, det är alltid någon som ska peka. Vi hade lovats att flygplatsen skulle öppnas på söndagen för hemresa men ack vad vi blev lurade och ingen kunde förklara varför. Vi blev tvungna att stanna en dag extra.

Det kändes lite konstigt att komma hem på måndagen och se hur miljöpartiet kastat ut sin ledare Nina. Nu har det hänt två gånger att ledande kvinnor kuppats bort i sitt parti, utan att det gått att få reda på vad dom gjort för fel. De har nog dålig partistruktur där det går att mobilisera medlemmar till ett möte. Det är ju sånt som gjort att jag har haft svårt att samarbeta konkret för det är ju svårt att prata med folk om dom inte har sitt partis mandat. Jag tror att det finns en viss person som ligger bakom detta men det känns inte lönt att offentligt spekulera i det.

Jag tror Maud Olofssons jobbpolitik kommer att lika den ryska modellen där man tvingar ut folk till låga löner och utan eller liten trygghet. Dessutom gör man om a-kassan till en kollektiv försäkring medan man på andra ställen är emot allt kollektivt. Vi får se hur slaget om transportstödet utvecklas och vilka fruktansvärda konsekvenser det kommer att få för många företag. Ser också att högern inom Timbro njuter när kvalificerad forskning som arbetsmiljöinstitutet läggs ner. Vinova kommer också att straffas forskningsmässigt med mindre anslag. Vi kommer att halka efter inom många områden där alliansens politik slår igen, inte minst på utbildningssidan. För dom är pigavdrag är viktigast. Undra om folk före valet insåg vart det skulle bära hän.


2006-11-01, 16:11  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM