TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Allt börjar nu gå i sina vanliga spår här på hemmaplan i Umeå, men att det kan bli konstellationer som i Storuman med Alliansen och Vänstern är ofattbart. Det skiljer ju som mellan himmel och jord vilken politik man vill föra ur värderingssynpunkt.

 

Tisdagens möten

Dagordningen på AU var inget märkvärdigt medan vi i PLU startar processen om översiktsplan och fördjupningen av Ön, men det är helt klart att på Ön måste det bli en exploatering som bär exploateringskostnaderna.

 

Bo dyrare

Folk kommer att få bo dyrare för så slår den bostadspolitik som alliansen tänker genomföra. Förlåt, det är ingen politik överhuvudtaget men dom som har kritiserat oss väljer att avskaffa den helt. Att ta bort investeringsstödet är ett reellt hot mot Umeås tillväxt. De seniorbostäder som marknaden tänkt bygga fryses troligen till vissa delar och studentlägenheterna blir flera hundra kronor dyrare. Studenterna som redan idag har det knapert och som dessutom blev utan studiemedelshöjning. Jag vill spy åt bostadsministerns uttalande, om det nu stämmer, ”om det blir dyrare för den boende finns andra alternativ”. Det säger väl allt.

 

Arbetsmiljön

Nu ska arbetsmiljöinstitutet i Umeå läggas ner för att sänka skatten åt rika Täbybor. Ska arbetsmiljön bli bättre behövs kunskap och forskning. Men Alliansen tänker kanske att jobbarna har för bra arbetsmiljö i Sverige och att den inte får bli bättre. Likaså tror man att folk blir friskare om ersättningsnivåerna i sjukförsäkringen sänks.

 

Verksamhetsplaner

Däremot blev jag glad igår kväll när jag såg att det finns fack som är inne på samma sätt som vi är här i Umeå när det gäller integration och jämställdhet. Inga speciella dokument, utan att man försöker ha det i verksamhetsplanerna, precis där det ska vara.

 

Transportstödet

Har läst Alliansen budget och det är helt klart att det finns för lite pengar till transportstöd. Det stödet som är så viktigt för företag som ligger långt ifrån marknaden som Volvos hyttfabrik, Skogaholm, Lövånger bröd, skogsindustrin m.fl. Volvos alternativ på sikt kan vara en flytt. Det är verkligen upp till bevis nu för Maud och vi får se om Norrland, Västerbotten har någon industriell framtid. Vi socialdemokrater kommer att agera och vi vill ha med de borgliga kommunpolitikerna, på samma sätt som dom ställde upp och agerade mot s-regeringen.

 

Länsstyrelsen

Igår kändes det ganska meningslös när vi inte ens fick lägga ett förslag på mål 3, ett ärende som enligt dagordningen skulle behandlas. Bara bortförklaringar och hänvisning till ett senare dokument som vi inte skulle yttra oss över enligt föredragning i lilla partnerskap. Vi bör nog analysera ganska snabbt om det är länsstyrelsens sak att behandla och yttra sig om saker som berör oss i länet. Enda positiva är att vi fick en bred uppslutning om de frågor som har beröring med samer och de näringar som finns runt dom.2006-10-24, 11:17  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM