TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är långa dar här i Italien för att hinna se, lära och träffa så många människor som möjligt. Vi har varit varmt välkomna, men deras samhällsstruktur med staten, provinser, distrikt och kommun är lite annorlunda än hos oss. Det är små kommuner som får pengar skickade till sig från staten genom dom olika nivåerna. Jag tror nog att Sverige är ett av de länder som har den största självstyrelsen på kommunal nivå.

Vi har fått se när man bygger upp ett verkligt och stort logistiskt centra kopplat till järnvägen och här tror jag verkligen vi har en del att lära. Staten har fattat beslut om att styra över mera transporter till järnväg av miljöskäl, men dom säger ärligt att man varit tvungen att planera om, till och med under genomförandet, då man hela tiden finner bättre lösningar.

Som sagt mottagandet har varit varmt med stora delegationer från både universitet och näringslivet. Däremot är det samma diskussion om kopplingen mellan dom båda.

Jag har också fått en hel del frågor om valberedningens förslag till styrelser och nämnder, som om det var jag som lagt förslaget. I detta arbete ser man hur komplicerad vår organisation är, det finns ju massor av saker som hör ihop.

Däremot är jag mycket stolt över det samarbete vi bedriver i Umeåregionen och E12-alliansen. Det arbetssättet har gett stor betydelse för alla inblandade. Det är bra när man drar åt samma håll och med samma information till alla.

Lördag blir hemresedag men det tar alldeles för lång tid. Vi far från hotellet vid 9 och vi är inte i Umeå förrän kl. halv sju på kvällen, så man hinner inte se dom första loppen från V75. Raden som vårt spelbolag ska ha ska jag dessutom göra i kväll eller natt. Detta då vi inte är tillbaka på hotellet förrän kl. 23 ikväll efter dom olika besöken som vi ska ha idag ute på landsbygden.


2006-10-20, 10:13  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM