TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag åker vi till Italien med regionrådet. Ska bli intressant att se om kommunerna har något att säga till om eller om dom styrs enligt rysk modell med order och utan beskattningsrätt.

Vi måste också skryta mera om hur duktig vi är i Umeå, ursäkta mig men jag talar om fakta. Vi har ett universitet i världsklass på flera områden och dom får den ena utmärkelsen efter den andra, Handelshögskolan och Designhögskolan är bara några av de senaste exemplen. Umeå Plant Science Center är också världsunikt. Vi ska tala om allt detta för jag tror det är bra för Umeå.

När vi träffar företagen säger också dom att Umeå bara har fördelar, bra folk, rätt kompetenser och allt vad det kan vara. Vi ska loka hit flera genom att tala om hur bra det är, vi vinner ju i Umeå. Världens renaste måleri för lastbilshytter är ett ex, Ålö ett annat på verkstadsindustrin och jag nämner inte fler för då glömmer vi något. Vi ska hjälpas åt att lyfta fram Umeå det tjänar vi alla på. Vi ska inte låta dom som bara klagar ta över.

Förresten bara överklaganden för Botniabanan i Umeälvsdeltat har kostat långt över en miljon i juristkostnader för dom som klagat. Dom interna inte inkluderat. Har inte de pengarna gjort större nytta på andra områden?

Alliansens budget och dess påverkan på bostadsbyggandet är jag orolig för och den rädslan består i att det med stor sannolikhet kommer bli dyrare att bygga hyresrätter. Drabbas gör s.k. seniorboenden och studenter, dom senare fick inte någon löneförhöjning i budget alls, dvs. höjning av studiemedlen. Det är tråkigt att dom med sämst ekonomi ska straffas.

Promenader är hälsosamt och det återkommer jag ofta till men visst mår man dåligt när man hör att föräldrar tvingar sina flickor att begå självmord för sin klädsel och att man integreras i det svenska samhället. Är det inte det vi vill? Vi måste ta avstånd från allt s.k. hedersrelaterat våld.

Inte är det bättre i Indonesien där man har haft det ännu värre, inbördeskrig, naturkatastrofer och fruktansvärd fattigdom. Där återför man bland annat spöstraff för att kvinnorna inte bär slöja och enligt sharia lagarna. Vi kan väl inte bete oss som man gjorde för flera tusen år sedan? Något har väl ändå mänskligheten lärt sig. Förtrycka andra på det sättet känns helt omänskligt, vart är egentligen mänskligheten på väg.

Så har också valberedningen i partiet tagit fram kandidater till förtroendeuppdrag för dom kommande fyra åren. Hoppas att alla som till slut väljs vet vad det innebär att vara förtroendevald. Ni har ju sett hur dålig benchmarking Reinfeldt gjort på sina ministrar. Det dyker upp den ena fuskaren efter den andra. Tänk vilket liv det skulle ha varit om det varit sossar. Vågar ni tänka så. Mona Sahlins toblerone var en droppe i havet mot detta, men bara därför ska inte det hon gjort förklaras bort.

Högern är högern. Dom känner man igen. Lägre skatter - det budskapet gäller som förut. Dom som har det bra ska få det bättre, till och med billigare hemhjälp. Vart är vi på väg då kunskap och kompetens som ska rädda välfärden får stå tillbaka då det är viktigare att ta fram lågavlönade jobb för alliansen.

Men att skatten på snus skulle höjas var nog för många en högoddsare. Det är ju skattehöjning. Kanske är det för många lågavlönade som nyttjar snuset. De får det dyrare medan champagnen inte ökar i kostnad och blir billigare med lågavlönad serveringspersonal

Besviken får man bli och blir man när man hör en viss person spy galla över personer i kommunledningen. Personer som verkligen gör ett gott jobb på sitt uppdrag.

Bokslutet för de 8 första månaderna klart. Har alltid funderat på varför man i de flesta fall tror att det går ännu sämre efter 12 månader. Det finns ju tid att vidta åtgärder. Blir det underskott ska det tas igen nästa år. Det gäller verkligen att inte använda mer pengar än som man fått. Det drabbar framtiden. Vi har ju ca 300 miljoner kronor mer som vi använder än jämförbara kommuner. 2 kronor högre skatt och delägande i Stornorrfors.2006-10-18, 09:22  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM