TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är valberedningarnas tid för de politiska partierna. Nu ska partierna sätta ihop sina lag för nästa period och en del partier får fler mandat, andra färre. Det finns säkert en massa kandidater som känner sig kallade men inte blir valda av olika skäl. I Umeå ska det sys ihop uppdrag som är både hel- och deltidsarvoderade. Vänstern får en ny gruppledning och vi får se vad det innebär. Jag har aldrig förstått varför man petade den tidigare gruppledaren men framöver är hon välkommen till oss.

Nya ordföranden
Hos oss blir det säkert några nya eftersom Erik lämnar Umeå Energi och kulturen, samt Mikael gymnasiet. Jag hoppas att dom som kommer efter vill ta ansvar och jobba sammanhållet som vi gjort tidigare. Jag hoppas också att dom har ett brett förtroende, vet att vårt valprogram gäller, att de har de ledaregenskaper som krävs för att leda våra grupper i nämnderna, goda relationer med vår personal, samt vet att vi styr i minoritet vilket ställer sina krav på personerna i fråga.

Miljöpartiet får en position som man inte haft tidigare i kommunledningen och ingen vet om dom jobbar som vi andra med gruppledaren främst då de varit lite flummiga i den typen av tänkande och med konstiga sätt att utse sitt folk, utifrån våra traditioner i andra partier.

Opposition
Jag tycker vårt system i Umeå där oppositionen har vice ordförande i styrelser och nämnder är rätt och inte som det diskuteras i andra kommuner, som t.ex. i Nordmaling att de styrande har båda. Att stänga ut från möjligheten till information och insyn är ett hot mot demokratin. Jag blir mörkrädd när jag ser hur man diskuterar så i min gamla hemkommun. Tidigare tyckte jag det kommande kommunalrådet sa att det behövs en ny kultur. Det tyckte jag lät klokt och det har jag sagt tidigare, men så väljer man motsatt riktning. Att dribbla med demokratin kostar förtroende och det är klart att i så fall bryter vi tradition även i Umeåregionen där vi har med oppositionen. I norra länet har majoritet tagit ordförande och även vice och ni ska veta att jag brukar tala om att jag tycker det är fel.

Media
Kan inte undgå att fråga mig varför granskningen av personerna i den nya regeringen kommer nu efter valet och inte före. Om jag uppfattat det rätt så är dom som hittills kommit ut i granskning riksdagsledamöter. Mina tankar rör sig ungefär så här. Behandlas vi socialdemokrater på samma sätt? Jag ser rubrikerna framför mig månaden framför valet om det varit en socialdemokrat. Tänk hur rubrikerna sett ut om Pagrotski gett fasen i att betala TV licensen. Storförvånad är jag över att Reinfeldt inte krävt "inga lik i lasten" innan alla stadsråd blev godkända och jag tror det kommer mera. Det kan ju vara så också att han frågat och att dom tillträdande statsråden ljugit för honom.

Ankaret flyter inte i Umeå hamn
Onsdag ska handla om kunskapsinhämtning om vad som är viktigt för att vi ska få en strategisk hamn, och det gör man i hamnen. Detta ska framföras senare till statens utredare, men jag är säker på att en viktig del är hur transportslagen samverkar med varandra.

Gamla byggare en "åsiktsmaskin"?
Under dagen ska också gamla byggare få besök då dom vill veta hur jag tror det kommer att vara att styra en framgångsrik kommun med en borglig regering. Det får vi väl se för misshandlar man Umeå och andra kommuner vi styr får de självklart svårare att få fram de sina framöver. Jag tror ända att varje regering, även de våra ser landet som ett land. Vägarna som ska klara miljöproblemen i framtiden blir det stora provet för den nya regeringen.

Blogga och jogga
Bloggningen kommer jag att fortsätta med då det faktiskt känns lite stimulerande att berätta om lite tankar och jag lovar att det finns mera varje dag, men allt blir för långt. Att vara ute och gå ger också många tankar och det är den bästa medicinen mot allt, långt bättre än många piller.De interna maktkampernas tid2006-10-11, 08:59  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM