TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det går inte att blunda för att vissa delar i det offentliga inte är demokratiskt fattade beslut. Än en gång, en enskild tjänsteman på Länsstyrelsen kan bifalla överklaganden eller upphäva planer. Men vad är det som säger att deras tolkning av olika lagar är riktigare än kommunens? De tycks också veta bättre än den myndighet som fått ansvaret för hur riksintresset ska vara. Jag tänker på banverket som accepterar kommunens förslag, men inte länsstyrelsen som tycks ha bättre kunskap om vad som är god bebyggelse och god bostadsmiljö. Jag skulle kunna skriva hundratals sidor om varför jag inte delar länsstyrelsens synpunkter. Jag är också helt övertygad om att de experter som vi har i kommunen har bättre kunskaper, det har i alla fall blivit så i utslag på rekryteringar.

Statens roll i dessa frågor behöver radikalt förändras. Förslag finns i PBL-kommittén som innebär att vissa typer av experter skulle bli överflödiga, samtidigt som demokratin skulle stärkas. Jag anser att hela processen sedan det lämnar kommunen är diktatoriskt istället för demokratiskt. Jag vill se en utveckling som innebär mer makt åt de folkvalda. I en kommun få vi se till att våra tjänstemän går i takt med de folkvalda. Ska inte tjata mer om byggnationerna men det finns liknande hantering i flera frågor.

Kvarkenråd
Nu ska chefen anställas och jag hoppas och tror att vi ska få lugn och ro så att vi kan börja titta framåt, samt se över vad vi kan göra för att stärka samarbetet österut.

Ryssland
Ja, det är inte lätt att smidigt ta sig dit trots att vi ska fira vänortsförbindelser. Allt från krångel med att få fara med flyget till omständliga procedurer med visa. Än krångligare blir det när man behöver pass för resa, ungefär samtidigt, till andra länder. Vi skulle kunna göra en insats från många håll för att minska byråkratin, dock inte länsstyrelsen.

Ishockey
Grattis Skellefteå, att slå Frölunda borta var bra. Nu börjar Löven sin vandring hemma mot Huddinge för att också försöka bli ett elitserielag.

Gratulationer
Det är kul med alla som grattar till valframgångarna i kommunen och man får hoppas att dom är ärliga, liksom alla lyckönskningar om fortsatt framgång att leda kommunen. Det känns nästan som det är en felräkning av rösterna och att vi borde ha haft fler som röstat på oss om alla grattis skulle vara en opinionsundersökning.

Valteknik
Vi är också med säkerhet klara med alla typer av valteknik snart. Det är bra för under en valspurt stannar det upp lite i den kommunala apparaten. Nu ska vi gå vidare med så breda majoriteter som möjligt för att det ska gå ännu bättre för Umeå, trots att vissa motarbetar oss.

Anna Sjödin
Kommer verkligen Anna Sjödin att få en rättvis rättegång? Jag tror inte ett dugg på detta och orsaken är enkel. I Stockholm finns det inte en enda person som törs vittna mot vakterna, varken personal på restauranger eller gäster. Gäster som vittnar kommer själv, förr eller senare, att råka ut för vakterna. Jag tror till och med att det finns belägg för att så är fallet. Många menedsfall som man inte kommer åt. Anna får det inte lätt mot dessa edsvurna.2006-09-27, 09:38  Permalink


Jag kan hålla med om att Anna inte får en rättvis rättegång - men inte pga av de anledningar som du försöker måla upp utan snarare pga Socialdemokraternas långa tentakler. Det är helt uppenbart att Sossarna såg till att rättegången skulle ta vid efter valet....varför skulle det ta så lång tid för annars. En intressant iakttagelse är att när FP skandalen drog igång så inleddes förundersökning och förhör direkt. Vilket i Annas fall tog ca 4 veckor. Varför ska Anna behandlas annorlunda? Dessutom är det SSU som står för hennes stjärnadvokat - otroligt hur lite Sossarna försöker dölja att det här landet vi lever i är en Enpartistat och inget annat. Tur att Alliansen van - nu kan vi slå sönder Socialdemokraternas makthegemoni en gång för alla. Så jag håller med dig - Anna Sjödin-målet blev inte rättvist....hon skulle ha dömts innan valet. Hon är nämligen skyldig - (har säkra källor).
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM