TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Visst ska vi ha en planering för framtiden över vad som ska byggas, och var. Jag vill inte planera åt, utan med alla som vill utveckla Umeå och skapa nya jobb. För att vara lite vrång tycker jag att den första typen av planeringen är planekonomi. Jag vill planera för och inte emot en framtid.

 

Varför har den generation som är äldre än jag ett veto över framtiden? Eller vet enskilda tjänstemän på länsstyrelsen vad som är bäst och har rätten till tolkningen om vad som är god boendemiljö? För mig är det helt självklart att varje generation, över tiden, ska ha rätt att forma sitt samhälle. Att gamla gubbar eller tanter ska tala om vilket taktegel jag ska ha eller hur hög häcken ska vara, är inte vår ideologi. Vi ska tillmötesgå allas önskemål så långt det är möjligt om det inte är någon annan som skadas. Vi ska planera för utveckling, inte emot.

 

Jag har så svårt att se att den planeringsprocess vi har idag är rätt. Här kan en enskild tjänsteman på länsstyrelsen ha makt att gå emot ett helt kommunfullmäktige, vederbörande kan säga att han/hon tycker något är fel ur vissa aspekter osv. Vi politiker får ta ansvar inför väljare men det behöver inte enskilda tjänstemän på länsstyrelsen göra, dvs. ett enskilt veto över ett enigt fullmäktige. Länsstyrelsen känner vi inte i dessa sammanhang som en myndighet som vill att Umeå ska utvecklas, snarare stoppas. Här om någonstans behövs nya regler eller lagar, en ny plan och bygglag, en ny miljöbalk som inte tar så lång tid att hantera och ger ett större ansvar till dom som är demokratiskt valda.2006-09-21, 08:55  Permalink


"Länsstyrelsen känner vi inte i dessa sammanhang som en myndighet som vill att Umeå ska utvecklas, snarare stoppas."

Kan det vara fel i kommunikationen då sådana saker inträffar.
Eller dåligt samarbete?

Folke Andersson
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM