TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Så har väljarna sagt sitt om den politik vi gett dom att ta ställning till. I Västerbotten och även i Umeå känns det bra lokalt och regionalt. Men det går väl inte att sticka under stol med att man är besviken i riksdagsvalet, vad det nu hjälper. Jag för min del tror att arbetslöshet inte är ett lika stort gissel i storstäderna som i Norrland så diskussion om a-kassa känns inte lika angeläget där.

Vid en snabb analys så är det väl i Umeå och Göteborg som det gått bäst för oss kommunalt när det gäller de större städerna. Vad det beror på får väl valforskarna syna, jag är inte så sällan tveksam till våra interna analyser som inte alla gånger är vetenskaplig. Ser också att vi och Göteborg haft samma utveckling när det gäller valet till riksdagen med en nedgång.

Det är väl ingen nyhet att jag personligen alltid varit tveksam till den så kallade blockpolitiken då man låser in sig i hörn. Jag för min del är övertygad om att vårt samarbete med miljöpartiet inte varit populärt bland våra sympatisörer här i Norrland i alla fall. Även om jag vet att har man inte majoritet så måste man ge och ta till andra.

Sedan går det inte att sticka under stol med att det känns jobbigt att sitta i en tv studio när budskapet om att Göran avgår kommer ut, även om jag förstått att det skulle ske om vi förlorar valet. Jag trodde det skulle komma senare. Däremot får Lejonborg en ministerpost vars högra hand gjort inbrott i våra arkiv. Visste han om det eller inte, ja om det får vi aldrig veta sanningen, tro mig.

Trots glädje och besvikelse går livet vidare. Vi ska vara glada att vi får ha fria val vilket en majoritet av världen inte får ha, trots att jag har oerhört svårt att förstå en väljare som säger till mig att det står mellan er och moderaterna. Det är ju milsvid skillnad men vardagen kommer och det är då det börjar märkas. Ett tips är att Norrbotniabanan inte kommer att bli av. Ett annat är att moderaterna inte kommer driva något annat än storstadspolitik, vilket är givet i och med att de är dubbelt så stora som de andra partierna i alliansen och att det är även där som de har som störst stöd.

Jag ska fundera vidare om jag ska fortsätta med bloggen på vk:s hemsida. Det har varit jättekul även om det tagit mer tid än jag tänkt och sedan är det också självklart en fråga för tidningen. En sak lovar jag dock, fortsätter jag ska jag ha det som om jag skrivit dagbok utan att blanda in de mina. Slutar jag ska ni ha tack och fortsätter jag så ses vi både där och här.

Så är även spekulationerna igång om vem som ska efterträda Göran Persson som partiordförande. Ni som sett TV reportaget efter valvakan såg att jag skulle inte ha något emot om det blev Margot Wallström. Vi får väl se. Detta var tankar från gårdagens valnatt.2006-09-18, 21:49  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM