TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag har som vanligt varit ute och promenerat på morgonen och redovisar mina tankar i den här dagboken. Själv har jag aldrig skrivit dagbok men det har varit positivt att göra så här, mer positivt än vad jag trodde från början. Jag kommer också att fortsätta med det efter den här veckan på VK och min egen blogg.

Jag flyttade till Umeå 1959 och vilken positiv förändring Umeå har genomgått sedan dess. 18 av de här åren har jag suttit i kommunledningen varav 11 som kommunalråd och som ytterst ansvarig. Vilken fantastisk stad Umeå har blivit trots att det genom åren inte har varit så lätt att få igenom förändringarna på grund av olika typer av motstånd.

NÄR CENTERN ÄR EMOT SÅ BLIR DET BRA

När jag gick över Kolbäcksbron och lyssnade på 60-tals musik på Radio Umeå där de senare skulle ha en intervju med Sven-Olov Edvinssonfick jag en påminnelse om att Centern var fanatiskt emot Kolbäcksbrons byggande liksom Ålidbackstunneln. De drev också en stark kampanj mot vägsystemet. Jag kan bara konstatera och jag tror att Umeåborna kan göra det samma - det blev för jädra bra och Kolbäcksbro är en riktigt vacker bro. Nu är t.o.m. centern med på att Kolbäcksvägen och bron ska bli en E12:a. Deras förslag om E4 rätt igenom stan har gett ännu sämre miljö. Nu måste hela det s.k. vägpaketet genomföras för miljöns skull. Jag är dock glad över att det har funnits en vägallians bestående av oss, FP, M, och KD som tar ansvar för lösningarna även om moderaterna svek när det gäller Botniabanans dragning. Troligen beror det på att de hade en medlem där järnvägen skulle gå. Centern pratar också om demokrati men så fort Kolbäcksbron var beslutad åkte ledande centerpartister och motarbetade förslaget.

Moderaterna har också tidigt låst sig när det gäller badet och går dessutom och påstår att vi har bestämt oss för kajen i sin radioreklam. Där tror jag man bestämde sig fort utan att ha tillräckligt med kunskaper. Jag tror inte näringarna delar deras intresse (kanske för att de kallar sig för Arbetarparti trots att de inte vet att arbetslöshetsförsäkringen är en försäkring och inte ett bidrag). Vi är ett Arbetareparti, observera skillnaden.

Radio Umeå spelar 50- och 60-tals musik och jag för min del är övertygad om att kraven på att musik på våra äldreboenden kommer att vara helt annorlunda i framtiden. När vi 30- och 40-talister är i behov av äldreboenden och särskilda boenden vill vi säkert höra den musik vi växte upp med och det är 50- och 60-tals rock och dansbandsmusik. Det tror jag vi blir mycket gladare av än Kalle Jyllarbo som man knappt hört.
2006-09-01, 09:07  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM