TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Den politik som regeringen för leder inte till bättre miljö. Allt debatteras inte heller så mycket men på transportsektorn för man en politik där höjda banavgifter gör att gods flyttas tillbaka till vägar och bilar. Det är intäktskravet för banverket och höga banavgifter som orsakar detta.

 

Mer om detta i min blogg som jag länkar till

 2011-12-05, 07:25  Permalink
Andra bloggar om:  


Cargo Net säger att de lägger ner inrikestrafiken i Sverige och anger som skäl bl a höga infrastrukturkostnader i Sverige. Ändock använder Cargo Net svenska järnvägar för transporter mellan Oslo och Narvik. Dålig lönsamhet kan kanske bero på att Cargo Net fått konkurrens av Green Cargo. Cargo Net är Norska Staten och Green Cargo är Svenska Staten.

Min idé om detta är att stater inte skall syssla med affärer och följaktligen inte skall konkurrera med vinstdrivna företag om transporter och inte heller om trafik på spåren.

Jag vet inte hur ett infrastrukturnät skulle se ut om det fick verka i en fri marknad. Däremot vet jag att en transportgren i den fria marknaden, nämligen sjötransporter, haft en fantastisk utveckling för säkra transporter.

Varför finns inte en fri marknad också på land?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM