TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 
2011-03-01, 08:01  Permalink
Andra bloggar om:  


Intressant artikel och tyvärr inte förvånande,men där ser man hur vansinnet i sjukförsäkringen slår.
En annan favorit i repris här
http://www.youtube.com/user/Owatunes#p/u/3/1l4aYvXCECc
Jag har inte läst om Bernt Andersson utan lyssnade i stället på Mia Sjöqvists länk.

Det är en lyrisk framställning av en persons känslor och erfarenheter inför sin sjukdomssituation.

Att använda den framställning som kritik mot ett sjukförsäkringssystem och mot personal vid sjukkassan och omgivningens reaktioner, anser jag vara fel.

Jag kan klart förstå, att en person, som förlorat en fot, skall ha samma chans till rehabilitering som alla andra. Det finns god vilja hos försäkringskassan, det finns god vilja hos omgivningen, det finns god vilja hos de anhöriga. Hos de drabbade själv skildras en svårighet och en misstro i sin egen situation. Den är fullt förståelig.

Men Mia. Av alla de personer i Sverige som drabbas av olika sjukdomar och skador så har de flesta fått en god vård inom sjukvården, de har fått uppmärksamhet och hjälp i primärvården, de har möts av god vilja och hjälpsamhet från riksdag, regering och tjänstemän inom alla de olika institutioner som är inblandade.

Av alla de personer som drabbats av olika skäl och i olika omfattning så kommer ett antal att känna sig misshandlade, missförstådda och övergivna. Några av dessa kan känna en önskan att ta sitt liv. Det är ingen normal protest mot orättvisor, självmordstankar är snarare ett symptom på en person som borde få behandling för detta. Tydligen brister den psykiska vården i Sverige. Det måste åtgärdas.

Men det är skillnad på att upptäcka brister i våra system och arbeta för att bristerna skall försvinna. Det är skillnad på att upptäcka brister och använda dessa brister för att misskreditera ett offentligt system.

Tord Oscarsson efterlyser personer som har det svårt och blivit illa behandlade. Inte för att socialdemokratiska partiet eller Svenska Kyrkan eller vem det vara månde skall hjälpa och trösta. Nej för att utnyttja denna persons situation för att misskreditera ett system.

Personligen skulle jag vilja se att hela hälsovården blev avpolitiserad. Medborgarna skulle erbjudes en allmän offentlig sjukförsäkring, Den skulle inte monopolisera, den skulle tillåta olika sjukkassor, den skulle tillåta fritt ägande och etablering av sjukvård. Moderaterna var på väg för några år sedan, men en patientstyrd, medborgarstyrd hälso- och sjukvård är inte längre på programmet. Jag hoppas det kommer tillbaka.

Men jag kommer aldrig att använda olika personers olycka och problem som argument för att misskreditera de personer som gör sitt bästa.
Hördu Per Kjellen!
Nu är det väl musikern själv här som berättar,som jag i övrigt skrev ett mejl till och fått svar.
Hela historien sammantagen är förskräcklig.
Jag skulle vara mycket försiktig att dra slutsatser nu om jag var du.
Jag tycker dessutom att den här killen som jobbat förut som bl.a webdesigner åt Powel R,har gjort bra musik till.
Han skrev att han var medveten om att han skrivit indro istället för intro men inte orkat rätta till det.
Under arbetslivsintro började även höger ben krångla och det var sjuktransporter mellan kärlkirurgen,arbetsförmedling dit han fick assistans ta sig
Det här är bara den lindriga varianten av hans historia.
Som jag tänker följa,även om det inte passar dig.
Hördu Per Kjellen igen,jag skickade över det du skrev till den här killen.
Han hälsar "Fridens upon you to" till dig .
Per Kjellén

Ibland funderar jag om du är ett litet barn som sitter här och bara skriver för du tycker det är bra att gotta sig åt andras olycka..
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM