TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 
2010-11-06, 10:25  Permalink
Andra bloggar om:  


http://www.youtube.com/user/Owatunes#p/u/13/1l4aYvXCECc
favorit i repris.helskumt att någon ska behöva åka sjuktransport till a.f.
Helt sjukt att så många nu står helt utan sjukförsäkran oavsett vad som inträffar.
Svar till Kommentar av Thomas K - 6 november 12:52,
Utförsäkrade 110 000 är ren humbug. man gav folk antingen sjukpenning eller sjukersättning tidsbegränsad eller tills vidare.
När det öser in utländska arbetskraft som nallar på våra socialförsäkringssystemn då är det bättre dessa jobbar och utslitan Svenskar får förtispension.
Vill man då jobba är det bara börja jobba och då försvinner sjukersättningen.
Så tidigare var systemet betydligt humanare.

Slavarbete och användning av sjuka borde bestraffas.
Denna regim gör sig egentligen skyldig till mord detta när nu många begår självmord på grund av sjukregler som är absurda.

Jag förstår inte att Bertil Lunds kommentarer får stå kvar då han kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga: "Denna regim gör sig egentligen skyldig till mord [..]"
Dessa 1500 vill jag minnas har varit uppe till debatt tidigare.

Det skulle röra sig om personer som bedöms friska, bedöms ha arbetsförmåga, men saknar a-kassa och saknar arbete.

Vad skall vi nu i samhället göra med personer, som inte är sjuka, har arbetsförmåga, inte har a-kassa. Jag frågade efter era förslag.

Det finns bara s.k. försörjningsstöd. Eller vad menar ni - skall personer som inte har a-kassa och inte har arbete i stället få sjukpeng?

Om det nu är så att dessa 1500 personer i själva verket är sjuka, eller har arbete, eller har tidigare arbete som berättigar till a-kassa - ja då passar exemplet inte in på förutsättningarna. Då är det en skandal av FK att utan hänsyn till några regler eller lagar dra in sjukpenning för personer som är berättigade till detta. Var är 'Uppdrag granskning' och var är alla grävande journalister när en sådana här uppenbar skandal får passera. Eller är alla journalister upptagna av analysera om Kungen erkänt eller inte erkänt otrohet.
Per Kjellen.Annika Holmquist som du säkert läst om tillhör den här gruppen-som trots flera läkarintyg inte blir beviljad sjukpeng och som då alltså ska sälja sin bostad för annars blir det inte försörjningstöd heller.Det är svårt sjuka som hamnar bort i detta.Regeringen kamouflerar
ohäsotalen och gömmer dom i socialbidrag.
S utförsäkrade 110.000

http://www.arbetarrorelsenstankesmedja.se/files/snabbanalys%20nr%2013.pdf

i slutet av 2002 uppgick antalet sjukskrivna personer till nära 300
000, i slutet av 2006 hade
siffran fallit till ca 190 000.

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article6654010.ab

Bland hela gruppen unga (20-39 år) har nära 70 000 personer, eller
knappt tre procent av befolkningen, kommit att bli
förtidspensionerade. Siffran har varit relativt konstant de senaste
åren efter att den nådde sin topp 2005.
---

Patetiskt, löjligt, ynkedom hur ni i 2 års tid malat hur synd det är om sjuka ni aldrig brytt er om!

Regeringen gömmer ohälsotalen i försörjningstöd
Att du inte gör som Jan Andersson bad dig på hans blogg Thomas K och sover en stund.Ofattbart att du kan vara så hätsk mot människor som engagerar sig i sjukas situation.Helt ofattbart,men det säger en hel del om ditt sätt att tänka.Trist stil du har,men där du dyker upp på varje blogg som tar upp detta ämne och på Nina Drakfors blogg blev du varnad av moderatorn för du gick mycket långt.Vi kommer fortsätta ta upp det här.Lev med det,vi kan dina meningar utantill där du drara fram och hoppas att debatten om dom sjuka som kommer ikläm ska tystna.
Mia Sjöqvist - I slutet av valkampanjen kom fallet Annika Holmqvist fram. Statsministern meddelade att FK, Orustfjord, lovat att omedelbart kontakta Annika Holmqvist.
På TV visades sedan hur personal från FK besökte Annika i sitt hem.

Har du en aning om vad som FK kom fram till i detta sammanhang och vilken kommentar Annika H. har till detta?
Per Kjellen-Emilie,Annikas dotter kommenterade det i pressen med att ett nej kvarstod-avslag-sen blev det tyst
Jag undrar så mycket över Ms-sjuke Mattias också och över Maria som har lungcancer,begränsad livstid enligt läkarna och som ställs mot öppen arbetsmarknad.
Jag undrar också över Margareta Johansson vi såg i tv som inte såg att läsa breven själv-som efter en hjärntumör knappt kunde prata och gå men fick avslag.
Jag undrar över det blinda paret som fick avslag som det stod om.
Alla dom hundratalsfall alliansfritt Sverige tog upp på en lång lista.Nej det här är inte värdigt Sverige.
Att svåra misstag begicks av Socialdemokraterna före valet 2006 rättfärdigar inte borgarnas förvärrande av misstagen. Och det lägger inte heller någon skugga på Socialdemokraternas försök att reparera misstagen, om det nu är vad de vill, till valet 2014 så att välfärdssamhället kan börja återuppbyggas efter en ev. valseger. Det är nu nödvändigt att driva en aktiv oppositionspolitik mot ytterligare försämringar, med syfte att de övriga borgerliga partierna och enskilda moderater ska säga ifrån redan under denna mandatperiod - och om s inte lyckas återta regeringsmakten 2014.

Men samtidigt sätter jag ett frågetecken efter Socialdemokraternas vilja och / eller förmåga att se de egna misstagen före 2006, som de upplevdes av de drabbade. Lagen som förbjuder diskriminering av funtionshindrade inom arbetsförmedlingens verksamhet har bara funnits ett par år. Under den socialdemokratiska regeringstiden skickade Försäkringskassan ut uppmaningar till sjukpensionärer att försöka jobba.

Om någon sjukpensionär nappade på det, saboterades initiativet på ett ytterst brutalt sätt att maktfullkomliga tjänstemän på arbetsförmedlingarna. Den arbetsvilliga sjukpensionären kallades till ett s.k. trepartsmöte med Försäkringskassan, där arbetsförmedlingens representant inledde samtalet med en uppmaning till FK-reprsentanten att återta "er klient". Även deltidssjukpensionärer, som ville komplettera deltidssjukpensionen med en arbetsinkomst utsattes för detta.

Och politikerna var garanterat ovilliga att få veta hur det gick till i verkligheten, utan började fantisera om att arbetslösa och sjuka måste "rehabiliteras" före en come back på arbetsmarknaden. Denna s.k. rehabilitering kunde pågå i åratal, vanligtvis tills vederbörande fick ålderspension. Och det var nästan enbart gamla arbetare (f.d. industriarbetare samt f.d. vårdbiträden) med lindriga arbetshandikapp (förslitningsskador) som behandlades på detta ytterst förnedrande sätt. Mina råd till en ny socialdemokratisk politik är:

1. Lägg av med rehabiliteringsbluffen. Den som är medicinskt färdigrehabiliterad behöver ingen ytterligare rehabilitering, såvida vi inte talar om unga missbrukare som helt saknar arbetslivserfarenhet.

2. Sluta straffa arbetsgivare som frivilligt tar ett socialt ansvar genom att anställa personer med upprepad korttids-sjukfrånvaro, eller har varit långtidssjuka eller har lindriga arbetshandkapp eller är partitiellt arbetsföra. Bort med det idiotiska systemet att arbetsgivaren ska betala sjuklön de första veckorna i varje sjukperiod!

3. Inför tvångsarbetsförmedling för större arbetsgivare, dvs skyldighet att på en viss prockent av lediga platser anställa personer som anvisas av arbetsförmedlingen.Hos arbetsförmedlingen ska finnas ett kösystem, så att den som har varit arbetslös länst anvisas jobbet, förutsatt att han har erfoderliga kvalifickationer.

Det finns åtskillilgt mer som behöver diskuteras, exempelvis hur stort behovet av arbetskraft egentligen är. Det kan kanske tyckas fel att ersätta unga och friska med äldre och sjuka, men det är det ju heller inte fråga om. Åtminstone de unga och friska som är småbarnsföräldrar behöver mer fritid, så att de kan ta hand om sina barn. Slå två flugor i en smäll!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM