TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 
2010-09-28, 23:15  Permalink
Andra bloggar om:  


Som progressiv kraft är jag beredd att hålla med dig - men ett problem med denna definition infinner sig: Vem är då vår politiska motståndare, eftersom samtliga partier anser att sjukvård etc skall finansieras via skatter och vara tillgänglig för alla.

När vi pratar om privatisering av sjukvården så avser detta utförandet av tjänsten, inte hur betalningen sker. Här i Stockholm är nästan halva primärvården privat och detta vet stockholmarna. De vet också att alla har samma rätt att besöka privatvården.

Om vi bygger vår retorik på falska motsättningar kommer vi att tappa än mer i Stockholm i valet 2014.


Lennart Holmlund: Men sänker man skatterna så går dt ut över välfärden, vi ahr sett sjukförsäkringen, arbetslöshetsförsäkringen, personal på dagis, äldreomsorgen dessutom glömmer vi att tala om för de unga att de är skyldiga engar då de fått barnomsorg och utbildning uppemot 20 år innan de själva börjar betala
Sven-Erland:

Det handlar om socialförsäkringssystemen nu. Ska vi ha inkomsttrygghet eller inte. Borgarna har redan havererat den delen av svenska modellen.

Det var det som betalade skattesänkningarna

Sen har man ju öppnat för att privata sjukvårdsförsäkringar kan betala in sig på offentliga vårdinrättningar.

Det smyger sig på... ett tudelat samhälle där de som har råd kan köpa sig inkomsttrygghet och sjukvård.
Britta,

För mig är välfärd, som Lennart pratar om, ett större begrepp än bara sjukförsäkringar - äldreomsorg, sjukvård, social verksamhet, LSS, föräldrapenning etc.

Min poäng var dock inte detta - utan att de väljare vi möter här i Stockholm - de som nu övergivit socialdemokratin - inte accepterar en världsbild som bygger på påhittade motsättningar. Den typ av retorik som Lennart för fram uppfattas av stora grupper som ett politiskt utanverk - som saknar stöd i verkligheten. Yta, hellre än innehåll.

Partiet kommer att behöva skaffa sig en bättre problemanalys om man skall kunna lyckas bättre i Stockholm 2014. Just nu är stockholmarnas bestående minne av socialdemokratins valrörelse (lokalt) Jämtins förslag om butlers och tvättkorgar i t-banan. Nog för att politik skall tillåta sig att vara rolig - men inte fullt så rolig.


Lennart Holmlund: Men vart tog debatten om bostadspolitiken vägen i Stockholm, Jag förstår att det är lite annorlunda om jobben som kanske inte är största problemen där. Jag vet inte om du menar lokalpolitiken i Stockholm eller riskpolitiken då ma nhar dåligt förtroende för socialdemokratin. själv har jag också lite andra funderingar över partiarbetet i Stockholm och hur man akriverar folk i bostadsområdena och gör lokalpolitiken känd men det finns ju undatag även i kommuner i länet där man gått riktigt bra från partiets sida
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET




Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM