TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I en blogg igår tog jag upp att jag tycker alliansen är fientligt inställd till tågtrafik och det vidhåller jag. Det finns mycket man kan säga om transportpolitiken. Det är märkligt att alliansen inte står för den politik de för
Alliansen har inte ett enda nytt järnvägsbygge i den plan som de fattade beslut om i våras för de kommande tolv åren, dessutom försöker de ta åt sig en del av äran av att vi nu invigt Botniabanan, vilket är fel
Alla större järnvägsprojekt som fanns i långtidsplanen som regeringen tog hade den socialdemokratiska regeringen lagt dit tidigare. Dessutom tog man bort den första etappen av Norrbotniabanan på 3 miljarder som fanns i planen 2004-2014.


Sanningen är att man tog bort de pengar som fanns om Norrbotniabanan och Maud Olofsson hon försöker ge sken av att hon vill ha Norrbotniabanan. Sanningen är att moderaterna inte vill satsa på järnväg, vi vet hur de gick emot Botniabanan och vi är många som hört gamle moderatledaren Ulf Adelsson dumlägga den satsningen, men som styrelseordförande är han nu med att SJ trafikerar järnvägen


Maud berömmer sig om att deras pengar är "verkliga" pengar till skillnad från den förra regeringens, men det har hon inget budgetmässigt fog för. Även den nuvarande regeringens tolvårsplan är i form av en inriktning. Pengarna kommer först när det tröskas igenom den årliga statsbudgeten, där är det ingen som helst skillnad mot tidigare.


Och med tanke på att deras budgetutrymme blir kringskuret av skattesänkningar kan man ju fundera över varför chansen skulle vara större att pengarna räcker för dem.


Och jag avslutar med att jag tycker den straffskatt de lagt på järnvägen där man fördubblat banavgifterna är den tydliga signalen att man inte vill ha en konkurrenskraftig järnvägstrafik

Rösta på Holmlund så slipper du Ågren2010-09-08, 07:58  Permalink
Andra bloggar om:  


I den infrastrukturplan som regeringen har antagit går 56% av alla nyinvesteringar till järnväg, 43 % till väg.


Lennart Holmlund: Jag sa att det finns inga nya, de som ligger hade socialdemokraterna lagt dit. Man tog til och med bort starten av Norrbotniabanan. de projekt som finns för nyinvesteringar är alla påbörjade i olika omfattning
Nej, någon start av norrbotniabanan har aldrig funnits i plan. Den plan (2004-2015) som ditt parti var ansvarig för var underfinansierad med 65,9 miljarder kronor.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM