TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är helt klart att eftersom sjuk och arbetslöshetsförsäkringen inte kommer att ingå i välfärdens kärna så kan vad som helst hända efter valet

 

Vad de flesta glömt bort då är att då plir också pensionerna lägre den dag man blir pensionär eftersom de ersättningarna är pensionsgrundande.

Det är vad den här bloggen som jag länkat till innehåller

 2010-08-26, 17:37  Permalink
Andra bloggar om:  


Reinfeld sa idag på en presskonferens att sjuk- och arbetslöshetsförsäkringarna skall vara kvar och att de skall finansieras solidariskt med skattepengar. Du kan alltså vara lugn.

Om du påstår att sjuk- och arbetslöshetsförsäkringarna skall fasas ut av Alliansen så måste de vara mer exakt och påvisa med fakta att du har rätt. Om vad som helst kan hända så måste du tala om vad det är som först kommer att hända.
Med 98 000 nya jobb det senaste året är vi på rätt väg mot mer välstånd och därmed bättre pensioner. Vet du något bättre sätt?
Alliansen har helt raserat arbetslöshetsförsäkringen. Det finns ingenting som tyder på att den kommer att återupprättas av alliansen. Tvärtom. Borg har klart uttalat att vare sig arbetslöshetsförsäkring eller sjukförsäkring ingår i vad de kallar för "välfärdens kärna". Vi är allt fler som inser att välfärdens kärna är något rätt så futtigt. Här kan man läsa mer om vad som hänt med arbetslöshetsförsäkringen. http://lotidningen.se/2009/03/20/a-kassan-ger-uselt-skydd/

När Fredrik Reinfeldt säger att den ska vara kvar och finansieras solidariskt med skattepengar så talar han ganska tyst om nivåerna. Han säger också att man bör ta en privat försäkring om man vill ha inkomsttrygghet.

Iofs har antalet nya jobb ökat. Men vi har också blivit fler i landet. Sysselsättningsfrekvensen har minskat med 1,9 % under alliansregeringen mer än Europa genomsnittet. Bara sju länder har haft en sämre utveckling. dvs Lettland Irland Spanien Estland Litauen ungern och danmark. Tjugoen länder i Europa har haft en bättre utveckling.

Jag skulle väl tro att ökningen i antal jobb har ökat rätt rejält sedan 1970 talet...... Det är inte särskilt intressant.
Britta,

Ditt sista antagande är felaktigt. Det har nästan inte skapats några nya nettojobb sedan sjuttiotalet i Sverige.
Henrik:
!!!!
Arbetslösheten har FÖRDUBBLATS, sysselsättningen har ökat med ! ? ! ?
100 tusen på 5 miljoner är !!!
Det är FLER som blitt arbetslösa än sysselsatta (O B S sysselsatta är minst 1, en timma i veckan)
Arbetslös är =0, NOLL, timmar per vecka.
O B S skillnaden.

Per:
Solidarisk är väl typ lika?

Trots att jag skulle kunna kalla Lennart för 'skitstövel' så har han helt rätt, vad gäller att SKAPA fattigpensionärer.

Idag fattiggörs folk som skaffat sej FÖR billigt boende, för att klara 'Ålderns höst'.
Deras pengar används nu till sjuk o a-kasse reduceringen.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM