TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Under den ekonomiska debatten i TV i tisdags från Umeå fick vi ett klart och tydligt besked att ersättningsnivåerna i sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen liksom de andra reglerna inte tillhör välfärdens kärna enligt Anders Borg.

Det innebär att vi egentligen kan förvänta oss vilka nivåer som helst och skulle det behövas stramas åt i ekonomin t.ex. för att sänka skatterna kan ersättningarna sänkas.

Jag har förstått detta tidigare då man höjde a-kasseavgifterna kraftigt för att få råd med skattesänkningarna och även med de fruktansvärda regelförändringarna i sjukförsäkringen för allvarligt sjuka.

En fördyrad a-kassa ingår självklart också i strategi att försvaga facket och att därmed mer eller mindre tvinga bort medlemmar från facket vilket också lyckades när avgifterna höjdes och även en obligatorisk a-kassa tillhör den strategin

Som sagt ersättningsnivårena tillhör inte välfärdens kärna och inkomsttrygghetsprincipen som varit en hörnpelare i svensk politik dras undan och jag förstår inte hur folkpartiet som stått bakom detta helt gett upp den linjen.

Hur ska folk kunna våga köpa bostad om de inte har en hyfsad nivå i ersättning om man blir sjuk eller arbetslös. Ska de tvingas till privata lösningar som de inte egentligen har råd med för att få låna till huset och det är säker krav som bankerna kommer att ställa.

Det tillhör inte välfärdens kärna att ha en ersättning när man blir sjuk eller arbetslös som det kan gå att leva på. Tack för svaret Borg, välfärden raseras med dig som finansminister

 

Jag har tidigare i Vk lagt ut en blogg där jag reagerar på att media blivit budbärare åt alliansens sätt att snuttifiera politiken som för mig är en helhet
Hej Lennart

Om detta handlar valet.

britta
Du har alldeles rätt Lennart och detta
är ju bara början av vad dom vill "skala bort"
Nog är väl a-kassan något som borde förändras och förbättras.

Att en Hotell o Restaurang får betala 400 kronor i månaden och Östros 40 kronor i månaden tyder på att risken för arbetslöshet är större inom Hotell och Restaurang än inom Socialdemokraterna.

Detta borde medföra att folk borde lämna Hotell o Restaurang och söka sig till socialdemokraterna. Då skulle a-kassorna vara en hjälp i att flytta över arbetskraft från branscher med stor arbetslöshet till branscher med liten eller ingen arbetslöshet.

Bara detta att socialdemokraterna kan tro att alliansen använder a-kassan för att försvaga facket är ett bevis för att a-kassan är felkonstruerad.

Vad skall göras? Är inte en allmän obligatorisk a-kassa en bra väg? Eller att helt avskaffa allt vad statsstöd heter och låta a-kassans avgifter styra arbetskraften bort från riskbranscher.

Om a-kassa , sjukförsäkring inte tillhör välfärdens kärna. Ja då är det lika gott säga godnatt till fackföreningar och a-kassa, liksom sjukförsäkring.
Det är socialbidrag som är sista utpost.
Men i.om man inte skapar ett bra skyddsystem om du blir arbetslös, ja då kommer löner självklart komma i en fallande spiral, och facken glöm de. Vem kommer vara med i facket om a-kassan inte är inbakad i samma.

Så ni som röstar på alliansen för jobbskatteavdraget, ni kommer få se eran lön försämras realt, arbetarskydd, semester kommer försvinna.
Det blir 14 dgars semester inget mer.

och lönerna för arbetslösa det kommer bli av socialbidragskaraktär.
hörde idag hur missbruket ökar.
Lugn, det kommer öka än mer många kommer dö av det.
Alliansen jublar då kan de sänka sina skatter än mer.

Vi ser en rå politik numera.
och folket står handfallna.
Henrik

Det gäller inte bara a-kassan som verkar vara ett rött skynke för alliansförespråkarna

Det gäller också den allmänna sjukförsäkringen.

Dessutom går bägge försäkringssystemen med rejäl vinst för statskassan. Detta används för att täcka upp de svarta hål som skapats vid införandet av jobbskatteavdraget.
Nej,in med rödgrön politik nu! Högern är så hopplöst
omordern för dom kan inte fånga helhetsbilden
hur dom än lånar ord.
Obama i USA gör tvärtom för det system
högern vill införa fungerar inte.
klart är att högern vill ha förämrade villkor
för på sikt kommer lönedumpningar som inga
små skattelättnader kan kompensera.
Sjuka har farit fruktansvärt illa.
Det är dags vi ändrar på det nu
Ett alldeles utmärkt beslut har tagits i riksdagen:

http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=7160&datum=6/1/2011

Sedan dess har samtliga politiker på riksnivå drabbats av kollektiv glömska...

Eller finns det ett konkret lagförslag?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM