TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I den här bloggen som jag länkar till har jag tagit upp och frågat vad högeralliansen menar med välfärdens kära och vad jag anser tillhör välfärdsbegreppet

 

Här kan du läsa den

 Du talar om välfärdssamhället - och alla är vi väl helt och fullt överens om att vi alla önskar och strävar efter så stor välfärd som möjligt åt alla medborgare i samhället.

Men mellan moderater/alliansens/borgerligheten och vänstern finns en avgörande skillnad.

Vänstern ( och dit hör väl socialdemokraterna) vill ha en välfärdsstat. Det betyder att alla de goda åtgärder som skapar välfärd åt medborgarna skall ske genom skattemedel till nämnder och styrelser och en byråkrati. Staten som är politiskt styrd bestämmer vilken välfärd medborgaren har rätt till.

Borgerligheten (hoppas jag) vill ha ett välfärdssamhälle. Välfärdens grund ligger i arbete - de välståndsskapande verksamheterna. Medborgarna själva, inte politiker, skall bestämma vilken välfärd som skall anses lämplig för varje enskild medborgare.

Vänsterns problem ligger i att vänstern anser att finansieringen bara kan ske genom skatteuttag som fördelas av politiker.

Borgerlighetens (hoppas jag) förtjänst ligger i att de betror medborgarna om egen förmåga att på många många olika sätt finansiera välfärd för alla.
Jag tog en liten reservation om borgerlighetens uppfattning om välfärden.

I dagens TV-framträdande om valmanifestet meddelade Reinfeldt att välfärden skall vara skattefinansierad. Därmed är det klart att Alliansen står för välfärdsstaten.

Alliansen och de rödgröna är alltså på samma principiella linje. Det kan väl då inte vara så svårt att komma överens om detaljer i a-kassa, sjukförsäkring, pensioner med mera.

Välfärdssamhället blir därför ett ideal att sträva efter. I ett seminarium på SVT Forum var alla överens om att alla äldre är olika, i ålder, i kunskaper, i intressen, i hälsa, i behov av vård etc.
Därför borde det var en lätt slutsats att inte politisera äldres levnadsvillkor. Det går inte att lagstifta, det går inte att reglera en grupp som är så helt individuell. Tänk om politikerna kunde tänka sig att äldre kan sköta sig själva, de har ju faktiskt en gång uppfostrat dagens politiker till att bli självständiga, ansvarsfulla individer. Tänk att dessa politiker nu vill skapa en gjutform som alla gamlingar skall pressas ner i. Bu!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM