TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Bostadsbyggandet ökar från katastrofalt låg nivå och det är stora rubriker att bostadsbyggandet tar rejäl fart. Tala om falsk marknadsföring. Bostadsbyggandet ökar visserligen men från rena rama bottennivån. TT skriver att enligt SCB byggdes det rekordmånga bostäder (hyresrätter, bostadsrätter, småhus) första halvåret i år 12 500 mot hälften förra året. Jag fattar inte hur P.O. Lindström på TT kan säga så.


Förra året var det verkliga bottenåret för bostadsbyggandet och det startades bara 18 000 lägenheter och man måste gå till tiden då vi senast hade en borglig regering som byggandet var så lågt

Orsaken till det låga byggandet var att regeringen tog bort investeringsstödet och då sjönk bostadsbyggandet som en sten, men finanskrisen fanns med i bilden.


När man räknar byggstarter så var det endast under 2007 det byggdes något under den här borgliga perioden och då gällde fortfarande de regler som socialdemokraterna, regeringen tillträdde i slutet på 2006 och nya regler man införde började inte gälla vid årsskiftet

 

De två sista åren under s-regeringstiden startades det 36600 bostäder år 2005 och 41500 år 2006.
De två sista åren under alliansen 18000 år 2009 och 22 500 år 10.


Ni ser själva hur löjligt låga siffror det är och ökningen är 4 500 lägenheter under alliansens två senaste år men ökningen under förra mandatperiodens sista år var 5 000 lägenheter men från helt andra utgångsnivåer men då ändå över 10 % med det höga byggandet Det är antalet hus som är viktigt och inte hur många procents ökning det blir men Mats Odell gläds åt byggbommen, kallar han det byggbom då blir jag bekymrad, det är ju inte sant


Det är som förra gången vi hade en alliansregeringen, bostadsbyggandet sjönk som en sten och dåvarande högerregering i Umeå beordrade Bostaden att bygga trots att det var dåligt för bolaget och det tog lite tid för oss att återställa ekonomin i bolaget.

Högerregeringar är och har varit en katastrof för bostadsbyggandet. Den här gången har dock ungdomsarbetslösheten hjälp att hålla ner kritiken då våra unga inte haft råd att skatta bostad.


Med en ny regering kommer bostadsbyggandet att öka och hyrorna i de nyproducerade blir rimligare även om det är högt så sjunker det med 300 kr per kvadratmeter och år2010-08-20, 07:52  Permalink
Andra bloggar om:  


Varför ska vi subventionera en ineffektiv byggindustri med skattemedel / investeringsstöd.

En anledning till att det inte byggts mer är att byggindustrin inte lyckats förnya sig och lyckas bygga billigare. Och det lär ju inte hända så länge man subventionerar deras ineffektiva byggindustri.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM