TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det kommer en ny landstingsledning i västerbotten om det bli ett vänsterstyre. Från Umeå har vi Peter Olofsson som vi tycker är en utmärkt ung och duktig person att leda landstinget in i framtiden men den organisation som vi nu har bestämt ska gälla eller rättare sagt landstinget efter partiöverläggningar.

 

Peter har som ordförande i kommundelsnämnden i Holmsund god inblick hur man utvecklar styrmetoder för att bli Sveriges kvalitetskommun som självklart går att översätta till landstingsvärden liksom hanteringen av över och underskott


Högerblocket är ute och annonserar om ny ledning i landstinget och det får de självklart göra.


Min fråga är vem är det som kommer att bli oppositionsråd i landstinget efter valet eller vem styr om olyckan är framme. Tre av dem har i alla fall själva haft funktioner i landstinget och tre är sjuksköterskor. De kan väl i sin proffesion vara goda experter men ärligt talat så är det ett starkare lekmannainflytande som behövs i landstinget.

 

Det har enligt min mening styrts för mycket av experter och inte av hänsyn till patienterna.

Men hyfsad god insikt i landstinget och efter att ha haft en fru som jobbat där i hela sitt liv så är det politisk styrning som behövs och inte mer revirbevakare från organisationen. Jag vet ju att Marianne Normark folkpartiet haft en ledningsroll förut i landstinget som basenhetsföreståndare och inte tror jag det var något att höja till skyarna.


Den här perioden har det varit svårt att se vem som varit alliansen främste företrädare Edward Riedl eller Olle Edblom om vem som varit oppositionsråd, och är förvånad över att Olle funnit sig i den rollen, men det är upp till dem och jag är tveksam eller mycket tveksam om Liv Granholm är den kandidat som är moderaternas främste kandidat till landstingsledning2010-08-14, 12:52  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM