TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Sverige behöver fler förtagare och de bör också ha rimliga trygghetssystem och det förslag som socialdemokraterna presenterat är en bit på vägen. Det behövs självklart också insatser i kommunerna och här jobbar vi för fullt för att det ska bli enklare att hitta och komma fram i kommunen. Nedan är de förslag som ligger på den statliga nivån.Den första juli i år blev den kortaste karenstiden i sjukförsäkringen för egenföretagare sju dagar . Företagarna menar att regeringens försämrade skydd för egenföretagare riskerar att slå negativt mot nyföretagandet och det ror även vi. Vi kommer att ge egenföretagaren möjligheten att välja en dags karenstid i sjukförsäkringen. Därmed får egenföretagare möjlighet till mer av den trygghet som anställda har.

Vi vill sänka arbetsgivaravgiften för småföretag. Ett litet företag med 3-4 anställda får därmed en sänkt kostnad om cirka 50 000 kronor, det skapar förutsättningar för fler jobb i dessa företag och att företagen vågar anställa.
Regeringen har svikit småföretagen och schabblat bort trygghetsfrågorna. Vi menar att det är hög tid att se över de små företagens sjuklönekostnader. Vi vill göra småföretagen mindre sårbara så att de ska våga växa.


Högerregeringen avser att göra a-kassan obligatorisk - samtidigt som man behåller de höga och diskriminerande avgifterna. Det är en straffskatt på låginkomsttagare och småföretagare. En kock ska betala nästan fem gånger så mycket skatt för a-kassan som en läkare. Idag väljer många småföretagare att stå utanför a-kassan. Regeringens förslag innebär att en småföretagare som i dagsläget väljer att stå utanför a-kassan tvingas betala ytterligare 2.172 kronor i skatt per år. Vi säger nej till regeringens straffskatt på småföretagare.


Nyföretagandet behöver stimuleras. Vi vill genomföra en extra utdelning från Vattenfall med fem miljarder kronor för att skapa en ny riskkapitalfond. Vi vill också på andra sätt förbättra kapitalbildningen för små företag, bland annat genom att ett riskkapitalavdrag införs.

Vi vill ha en stark kommersiell service för en levande landsbygd. Vi föreslår ett särskilt stöd för att trygga tillgängligheten till viss grundläggande kommersiell service i gles och landsbygd. Många hushåll och företag saknar alltjämt tillgång till bredbandsuppkoppling – inte minst i gles- och landsbygd. Vi vill motverka den digitala klyftan. Vi föreslår ett stöd om 50 miljoner för att stimulera lösningar som gör Internet tillgängligt för flera.2010-08-12, 09:00  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM