TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Lärarfacken efterlyser borgfred om betygen
På dagens DN-debatt efterlyste Lärarförbundet en politisk samsyn kring betygssystemet för att få stabila arbetsförutsättningar och arbetsro. Förbundet menar att skillnaderna mellan blocken inte är stora och föreslår en blocköverskridande diskussion om möjligheterna att till exempel införa betyg från sexan i några ämnen, exempelvis kärnämnen, och vänta till sjuan med övriga ämnen.
Lärarnas Riksförbund sluter upp bakom Lärarförbundets krav.Folkpartiledaren Jan Björklund avvisar en blocköverskridande överenskommelse. Han påstår att de borgerliga partierna varit varit öppna för för att kompromissa, men att det i dag inte är möjligt med den nuvarande rödgröna politiken.

Jan Björklund har inte varit ett dugg intreserad av att ha blocköverskridande överenskommelser. Gång på gång har han sagt nej till att samtala med oss om skolan. Han vill ha skolan som en egen folkpartistisk profilfråga.
Vi har har hela tiden varit för breda lösningar för skolan. Det är viktigt att nå överenskommelser som är hållbara över längre tid. Det är olämpligt att byta betygssystem mellan varje val.
I Almedalen presenterades en rödgrön överenskommelse om betygen. Den innehåller skriftliga omdömen från årskurs ett och betyg från årskurs sju vilket möjliggör en tydlig återkoppling om elevernas utveckling mot målen i skolan. Den rödgröna politiken är en god grund för en blocköverskridande överenskommelse om betygen.


Nu senast ville Bjöklund att föräldrarna ska sitta i skolan om de har bråkiga elever. Hur han ska kunna tvinga föräldrar och hur de ska kuna få ledigt från sin arbetsgivare, sa han inget om. vill han även ha dit problemfamiljer där kanske både pappa och mamma missbrukar endera alkhol eller andra droger. Han kastar ut det ena förslaget efter det andra som inte har med skolans innehåll att göra och under den borgliga regeringen har det blivit färre lärare då kommunerna fått mindre pengar2010-08-09, 12:53  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM