TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vad vill alliansen med vattenfall egentligen, och det kommer ständigt nya besked från inte minst centerpartiet. Finns de en dold alliansagenda?


• På DN-debatt för några dagar sedan skrev Maud Olofsson att hon vill att ”svenska staten ska avyttra en minoritetspost i Vattenfall AB.” någon dag senare kom centerbesked om att det var kärnkraft i Tyskland och kolkraft i Polen, samtidigt som man i fjol köpte kolkraft i Holland för 95 miljarder som inte är en lysande affär


• Maud Olofssons förslag blev direkt kritiserat av andra borgerliga företrädare. Folkpartiet och Kristdemokraterna väkomnade beskedet om utförsäljning men hade helt andra förslag vad pengarna ska användas till. Moderaterna däremot sade nej till en utförsäljning. Det finns därför fortfarande inget samlat besked från högeralliansen om vad som händer med Vattenfall efter valet.

Det finns massor med frågor som väljarna bör få besked av hur högeralliansen tänkt sig med vattenfall
• De statligt ägda bolagen ger stora utdelningar som finansierar vår gemensamma välfärd. Varje år gör bolagen utdelningar motsvarande ungefär kostnaden för barnbidraget.
• Var ska de pengarna tas om bolagen säljs ut?
• Vattenfall är helt avgörande för att klara omställningen till förnybar energi och konkurrenskraftiga elpriser för vår basindustri.
• Nu försöker regeringen blanda bort korten. Men väljarna behöver besked. Vill ha svar av partierna i högeralliansen:

• Ska Vattenfall helt eller delvis privatiseras? 

• Ska elpriserna medvetet drivas upp? 

• Ska den gröna omställningen tillåtas pressas tillbaka?2010-08-07, 11:13  Permalink
Andra bloggar om:  


Vattenfall har under lång tid betraktats som en gigantisk vinstmaskin, en enorm tillgång för svenska folket, 60 000 kr per invånare har nämnts.
Denna uppfattning har kommit rejält i gungning. Fokuseringen har flyttats till en rad jätteaffärer genomförda med upplånat kapital i storleksklassen 300 miljarder svenska kronor och som har visat sig enbart vara en belastning.
Exempel: kärnkraftverken Krümmel och Brunsbüttel inte så långt från Hambrg, stillastående över två år på grund av indraget driftstillstånd för Vattenfall. Orsak: 700 tillbud som äventyrat säkerheten, mörkade, felaktigt beskrivna i rapporter respektive inte alls rapporterade till kontrollmyndigheten.
Exempel: Kolkraftverket Moorburg också nära Hamburg som Vattenfall påbörjade 2006 och efter nedlagda 15 miljarder svenska kronor stoppade av tyska myndigheter av miljöskäl. Mycket pengar. Hela Volvo såldes för knappt 12 miljarder.
I Vattenfall har under de senaste 10 åren upplåning och uppköp skett i skenande fart. Den totala omsättningen blev mångfaldigad och de uppköpta anläggningarnas sammanlagda värde har betraktats som tillgång för Sverige. Det är lika mycket fel som Vattenfalls falska skaderapporter till kärnkraftsinspektionen i Tyskland.
Två kärnkraftverk som har stått stilla i två och ett halvt år, ett kolkraftverk som har kostat 15 miljarder och inte får färdigställas eller köras kan aldrig bli tillgångar – det är belastningar.
De delar av Vattenfall som kan säljas är endast de som fungerar och har ett reellt värde. Distributionsnätet och vattenkraften t ex. Här tycker jag mig se en risk att svenska folket blir sittande med Svarte Petter och att var och en blir belastade med en skuld på 60 000 kr istället för tillgång.Lennart Holmlund: Det sista du säger är vad jag också tycker
Hahaha säla!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM