TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Varför sälja ut en vinstmaskin.
Centerpartiet vill sälja ut delar av Vattenfall. För mig obegripligt då bolaget tjänar pengar och ingår som en del i basinfrastrukturen och bör leverera el till rätt pris åt den svenska elintensiva industrin och kan ges ägardirektiv för att driva utvecklingen framåt.
Vattenfall levererar också in mycket pengar till statskassan och bidrar på sånt sätt till den svenska välfärden. 2,a kvartalet i år så blev vinsten för bolaget nästan 7 miljarder kronor. Vill man driva utvecklingen framåt med grön energi som försäljningen ska vara till för så går det bättre att ge ägardirektiv i stället.2010-08-04, 17:31  Permalink
Andra bloggar om:  


Den "vinstmaskin" du ser i vattenfall får sin vinst genom att i praktiken ta ut en platt straffskatt av kunderna, dvs medborgarna. De fattigaste drabbas hårdast och de rika bara marginellt.
"Maud Olofsson gjorde ett utspel om att sälja delar av vattenfall. Att jag och många med mig tycker det är fel ska jag inte upprepa men vet man inte vad som hänt under deras regeringstid i kraftfrågan, jag återkommer."

Östros och MP verkar tycka att det är en bra ide.....som vanligt hamnar du fel Lennart.

http://svt.se/2.128339/1.2098190/s_kan_tanka_sig_krympa_vattenfall
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM