TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Moderaterna har fel om rödgrön försvarspolitik

Moderaternas påståenden
• Försvarsminister Sten Tolgfors presenterade i går en rapport som hävdar att en rödgrön regering kommer att genomföra besparingar på försvaret med sex miljarder om året under nästa mandatperiod. Alltså fyra miljarder mer än vad vi redovisar vi vårt gemensamma budgetförslag. Moderaterna räknar då bland annat in effekter av bland annat höjd arbetsgivaravgift för unga och kilometerskatt.
• Med dessa beräkningar som grund startar de nu en kampanj runt om i landet på temat "Rädda försvaret" där man lokalt kommer att hävda att ortens regemente kommer att läggas ner med en rödgrön regering.

Våra argument
• Rapporten är felaktig. Det är allvarligt och olyckligt att en försvarsminister inte förstår hur en statsbudget fungerar. Försvarsmakten kompenseras i vår budget på samma sätt som alla andra myndigheter fullt ut för de skatteförändringar som ökar deras kostnader. Sten Tolgfors borde därför dra tillbaka den felaktiga rapporten.
• Vi rödgröna presenterade redan i januari vår gemensamma försvars- och säkerhetspolitik. Vi kommer att fortsätta stödja omvandlingen av det svenska försvaret från ett invasionsförsvar till ett modernt insatsförsvar. Vi har givit besked om inriktning, satsningar och besparingar. Vi har givit besked att Sverige inte ska gå med i Nato.
• Det är oansvarigt av regeringen att skrämma boende på regementsorter. Vi står för en trygg försvarspolitik. Det är viktigt att komma ihåg att Allianspartierna inte kan ge gemensamma svar på de mest grundläggande frågor om försvarets framtid. Det finns stora interna konflikter både när det gäller resurstilldelning och medlemskap i Nato. Vi rödgröna har lämnat tydliga besked på båda dessa punkter.
• Vi Socialdemokrater har länge varnat för att ett yrkesförsvar med många anställda yrkessoldater riskerar att bli kostnadsdrivande. Därför har vi redan lovat att skyndsamt utreda och se över frivilligheten om vi vinner valet. Problemet är att högerregeringen sjösatte ett system som ännu inte är helt utrett. Det är hafsigt och slarvigt.
• Precis som regeringens egen utredning anger (Dir 2010:45) ser vi möjlighet att effektivisera försvaret med två miljarder kronor utan att försämra vår försvarsförmåga. Vi har redovisat varje krona var och hur detta ska ske. Och det drabbar inte de orter eller förmågor som Moderaterna försöker skrämmas med.2010-08-04, 09:16  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM