TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Pensionerna sjunker nästa år för andra året i rad och det beror på att avkastningen i systemet blivit lägre, så ur den synpunkten är det helt rätt.

Nu diskuteras skatterna för pensionärerna så att deras ekonomi inte faller för mycket och det är väl gott och väl.

Pension är uppskjuten lön och ska självklart beskattas lika men nu har det på grund av fallande belopp uppkommit en budgivning om sänkta skatter. Vi vill ha samma skatt på arbete och pension men kommer alliansen att höja skatten för pensionärerna om de ökar mera än lönerna

Det här talar för att man måste se över dessa delar i pensionssystemet och de sätt pensionerna räknas om när det går bra eller dåligt i ekonomin. Pensionärerna får en lönesänkning med 4,3 % nästa år och ingenstans har jag sett att löntagarna och inte heller direktörerna för den delen fått sänkta löner.

Det skulle behövas någon typ av buffert i systemet som tar ansvar för nedgångar i värdet av pensionsfonderna. Det är klart att den här frågan måste ses över för att undvika detta och att pensionärerna ska hållas skadelösa tills systemet förändrats.

En översyn bör göras i bred politisk enighet, och blanda inte in skatter i detta för de ska vara lika


2010-07-30, 10:15  Permalink
Andra bloggar om:  


Hej Lennart

Jag tycker att det ska vara samma skatt på alla inkomster även de från sjukkassa och akassa etc......

speciellt med tanke på att ersättningsnivåerna börjar bli löjligt låga i de allmänna försäkringssystemen


Lennart Holmlund: Som du vet tyckeer jag samma sak och det gör också partiet. Den här bloggen handlar om sänkta löner för pensionärer och för det måste man titta över pensionssystemets konstruktion i den frågan
Så rätt, så rätt. Det behövs en buffert i pensionssystemet, de 257 miljarder ni sossar med Big Göran i spetsen stal från pensionsfonderna för att finansiera er budget kanske hade gjort nytta för pensionerna nu? Det var precis den buffert som hade behövts nu, men det var ju helt onödigt när ni behövde cash när ni inte kunde finansiera er budget. Vad gör ni nästa gång ni inte får ihop budheten, sms-lån?
Så rätt, så rätt. Det behövs en buffert i pensionssystemet, de 257 miljarder ni sossar med Big Göran i spetsen stal från pensionsfonderna för att finansiera er budget kanske hade gjort nytta för pensionerna nu? Det var precis den buffert som hade behövts nu, men det var ju helt onödigt när ni behövde cash när ni inte kunde finansiera er budget. Vad gör ni nästa gång ni inte får ihop budheten, sms-lån?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM