TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är dags att de stora globala oljebolagen tar sitt ansvar för miljöfrågorna och städar upp efter sig där de smutsat ner. Vi har just sett vad som skett i USA och de krav som Obama regeringen lagt på BP. Om skadorna går att åtgärda återstår väl att se men självklart så ska de städa och betala kalset och även skador för enskilda människor som drabbats.

Idag har vi också fått reda på att det i Afrika varit omfattande nedsmutsning av Shell i detta fall och visst ska samma regler gälla där, de ska städa upp efter sig. Där berörs många länder och om de länderna har styrkan att ställa oljebolaget till svars är väl tveksamt men här får det träffas internationella överenskommelser för att få igång städaktioner.


I Sverige blir man ju ålagd att rensa upp gamla miljösynder och det har vi i Umeå berörts av som bostadsområdet på Öbacka och nu gamla fabriken i Hörnefors där vi övertog ansvaret men grunden är att det är förorenarna som ska betala. Det gäller att snabbt finna system för detta i hela världen så att inte förorenarna bara flyttar till andra länder.


Det här visar att oljeberoendet måste bort och visst är man tveksam till hur man kontroller och undviker läckor när man borrar och pumpar olja på djupt vatten. När kommer en katastrof för vårt västra grannland Norge och hur många oljeläckor har det varit runt om i världen2010-07-29, 09:37  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM