TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

En månad tills tågen rullar på Botniabanan


I dag är det exakt en månad kvar innan Botniabanan ska invigas. Den lördagsmorgonen åker jag med buss kl 6 ner till Kramfors där invigningtåget startar.

Det var en lång process och mycket arbete som vi fick göra på hemmaplan innan vi fick ett beslut om att hela järnvägen skulle byggas och ärligt talat tror jag att det var när vi fick med Göran Persson på tåget som beslut om Botniabanan kunde tas med den konstruktion vi förhandlade fram med Bengt-Ove Birgersson som statens förhandlingsman.


Trots att beslutet sedan hade tagits så fanns det många motkrafter mot banan och de kom söderifrån och framför allt från moderat håll.


Jag kan bara konstatera att hade moderaterna fått bestämma så hade det inte blivit någon Botniabana och det ser man ju idag hur de förhindrar en start av Norrbotniabanan. För att järnvägsutvecklingen ska kunna fortsätta är det viktigt att det moderata inflytandet blir så litet som möjligt men med en rödgrön regering kommer det att fortsätta byggas järnväg
Därför vill jag byta regering2010-07-28, 09:58  Permalink
Andra bloggar om:  


Alla seriösa beräkningar visar att Botniabanan är samhällsekonomisk olönsam och ett vansinnigt slöseri med skattepengar. Det hade varit billigare för skattebetalarna att erbjuda gratis helikopterflygningar för de som kommer att nyttja Botniabanan. Räkna själv får du se.
Inge kan du visa på dom utredningarna? Ska du flytta pappersbalarna och allt timmer med helikopter så lär du få jobb. Och när den blir ihopkopplad med Norrbotniabanan kommer det nog bli trångt på spåret.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM