TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Centern plågar ihjäl basindustrin

Maud Olofsson skryter som fasen över RUT avdragen som om det skulle vara lösningen på närings och sysselsättningspolitiken. Men folk måste ha andra jobb och gärna inom exportindustrin. Regeringen gör inget för att säkra industrins överlevnad. Jag blir både ledsen och förbannad när jag ser hur man hanterar frågorna.

Man tiger som muren

De nya reglerna för utsläpp av svavel i fartygsmotorer gör att industrin kommer att hamna så nära dödsstöten som det går. Kostnaderna för att trafikera Östersjön kommer att öka med 28 miljarder kronor i ett svep

Östersjön är det enda vatten i hela världen som drabbas av detta trots att svavelutsläppen är en global fråga. Man kan tro att regeringen sov när IMO fastställde dessa regler helt utan protester från Sverige och man var också snabb på att ratificera överenskommelsen


Summan 28 miljarder gör att investeringarna kommer att stanna av för ingen vill investera om man inte kan garantera att varorna kommer ut på marknaden till rimliga kostnader och det finns tyvärr inga andra rimliga alternativ att få ut varorna på världsmarknaden, möjligen att varorna kommer att gå ut via norska hamnar i stället

Vi har hört Maud men även andra kritisera de rödgrönas förslag på koldioxidskatten men det var en droppe i havet om man jämför kostnaderna för att klara svavelreglerna.

Det har väl gått om hela världen fått samma höjning och i ärlighetens namn tycker jag industrin också är lite väl tysta


2010-07-12, 11:10  Permalink
Andra bloggar om:  


Så om ni vinner valet kommer denna svavelskatt (som Socialdemokraterna var med och beslutade om 2005) försvinna?

Tror du på det självt.


Lennart Holmlund: Socialdemokraterna har inte varit med och fattat beslut. Det är regeringen som varit med och ratifiserat IMO överenskommelsen och även deltagit fi dess förhandlingar
Överenskommelsen skedde under Socialdemokratiskt styre. Du kan ju inte bli upprörd för att regeringen genomför det ni lovade?

Man frågan kvarstår. Kommer ni riva upp beslutet?
Vad gäller svavelhalten drabbar det ju inte bara exporten utan också importen. Det blir på detta sätt en form av "tull" som även skyddar den inhemska industrin på hemmamarknaden. Men det är klart vi har ju mer export än import i det här landet och vi får hoppas att det fortsätter så.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM