TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Alliansen har i sin budget lagt nedskräringar på 12 miljarder för kommuner och landsting nästa år det är en sanning som finns i riksdagsbeslut och i "vårproppen".


Vi kommuner som har gjort budget har tagit hänsyn till detta. I går kom de med braskade rubriker att de ska satsa mer på kommunerna nästa år nämligen 3 miljarder.

I verkligheten är det att nedskäringarna blir mindre.
Sedan ska 6 miljarder fördelas ut över 5 år fram till 2014, lite drygt 1 miljard per år. Det är dock öronmärkta pengar. De här pengarna grundar jag på vad tidningarna skrivit.


Jag tycker det är lika skamligt av Sellström, moderata förträdare att de säger att nu satsas det mera pengar, när man i verkligheten skär ner lite mindre,det är det som gör att jag säger att man ljuger eftersom det fortfarande är mindre pengar än i år2010-07-09, 07:14  Permalink
Andra bloggar om:  


Nedskärningen blir mindre? Har du egentligen koll på vad du säger?

Kommuner och landsting har tillförts 38 miljarder i statliga tillskott. För 2010 och satsade man särskilt då åren befarades svåra. För 2010 tilldelades 17 miljarder varav 12 miljarder var tillfälliga, 2011 tilldelades 5 miljarder. Allt detta står i regeringens budget från hösten. Dvs förutsättningarna är väl kända. Det som hänt sedan dess är kommuner och landstings skatteintäkter utvecklats kraftigt positivt. Kommuner och landsting har alltså bättre förutsättningar än i höstas. Denna regering skär inte ned på kommunerna utan förstärker med ytterligare 3 miljarder för 2011 med gårdagens budskap.

Ni Socialdemokrater säger två saker. Det första är att regeringen skär ned på välfärden och det andra att regeringen vill rasera densamma. Bägge av dessa saker är oseriösa och visar att Sossarna blivit ett vanligt oppositionsparti.

Kommuner och landsting omsätter cirkus 700 miljarder kronor. Hur kan ens påstå att statens få miljarder per år kan rasera den. För Sossarna är staten lösningen på slöt och inget är bra innan Sossarna stoppat sina fingrar i alla syltburkat.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM