TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Regeringen har i smyg och i tysthet skrotat den Svenska modellen. Det har inte heller stått att läsa i medierna den stora förändring som kommer att ske och den kritisk granskande pressenb verkar ha gått på sommarlov. själv fick jag reda på det som händer genom en artikel i LO tidningen

Högerregeringen har gått med på EU, s ekonomiska riktlinjer som är ett hot mot den svenska modellen. Riktlinjerna förordar att lönerna sätts lokalt. De framhåller också att de offentliganställdas löner som ett verktyg för att dämpa löneutvecklingen på hela arbetsmarknaden Jag delar LO, s TCO, s och SACO, s uppfattning att det är ett hot mot den svenska modellen och det är obegripligt att de kunde gå med på dem.

Facken protesterade mot detta till regeringen innan reglerna antogs och tillskrev Reinfeldt.


Littorin säger att de är förenliga med den svenska modellen men då måste han läsa på ordentligt Riktlinje två säger nu att lönebildningen ska beakta skillnader i kunskaper och lokala förhållanden och ta hänsyn till skillnader i betalningsförmåga mellan regioner, branscher och företag inom landet. 

 

Dessutom framhåller riktlinjerna lagom lönesättning i den offentliga sektorn som ett verktyg för att säkra en återhållsam löneutveckling i den privata sektorn.

Det här är en kopia av Svenskt näringslivs modell där bärkraften i företagen ska avgöra lönerna

Det här har säkert kommit till på grund av krisen i Europa och då länderna inte följt de regler som gäller underskotten i statsfinanserna och där många länder fattat beslut om kraftiga nedskärningar.

De reglerna finns med som en del i alla länders åtaganden men det gör inte dessa regler som den svenska nuvarande regeringen gillar eftersom de skrivit på trots att EU inte har med detta att göra.

Man är på väg bort från de regler som en gång låg som ett villkor för medlemskapet och så får det inte bli

En av orsakerna till att jag vill byta regeringI smyg? Vilke tidning läser du? VK? :)

Men några fakta bara. Det var vi socialdemokrater som redan för ett antal år sedan då Kommunal ville gå till strid för bättre löner, som både parti och LO-ledning med kraft hävdade att offentligsektor inte fick bli löneledande, dvs de skulle hålla tillbaka sina krav. Moderateran kommer bara med gammal skåpmat med andra ord.
Du skrev:
"Den svenska regeringen har i smyg skickat den svenska modellen på soptippen"

Äntligen hamnar felfärden bland annat skit!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM