TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Andelen personer som tycker att ersättningsnivån i sjukförsäkringen är tillräckligt hög har minskat från 54 % till 39 % sedan 2008.
När det gäller A-kassan så har andelen som är nöjda med ersättningen sjunkit dramatiskt från 2008 när Folksam började med undersökningarna. Då var det 32 % och nu är det bara 13 % som är nöjda med ersättningsnivåerna. Däremot ligger synen på en rimlig ersättning kvar på 80 till 90 %.

Idag får bara 12 % 80 % i ersättning men för genomsnittslöntagaren så har de bara 56 % i arbetslöshetsersättning.

De förändringar som har skett har gjort att man inte längre följer de lagstadgade ersättningsnivåerna. Vid kortvarig sjukdom får man inte 80 % utan 72 % och sedan har man inte lagens 75 % utan 68 %.

Det här gör att otryggheten ökar och för de som t.ex. har lånat till en bostad kan det vara rena rama katastrofen om man skulle bli sjuk eller arbetslös. Taket i A-kassan är alldeles för lågt, det kommer att ändras om det blir en ny rödgrön regering.

Det är därför många med mig, och i många år, som har slagits för att taken i försäkringarna måste höjas. Så kommer det också att bli om vi låter den nuvarande regeringen gå i pension i september. Därför jag vill byta regering.


2010-07-01, 13:25  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM