TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

1991 till 1994 var det borgligt styre i Umeå och då skulle privatiseringarna genomdrivas till vilket pris som helst. I Hörnefors kommundelsnämnd var Sven-Allan Andersson ordförande och den borgliga majoriteten träffade då ett avtal med Håkan Karlsson och Astridgården. Ett avtal om att köpa särskilda boenden och även hemtjänst av bolaget, vilket gjordes utan upphandling endast för att det var den privata modellen som skulle gälla. Dessutom gav man kommunal borgen för husbygget.


Vi socialdemokrater fick åter väljarnas förtroende 1994 och sedan dess har det tagit mycket tid och kraft att ta sig ur dessa åtaganden. Det har även kostat pengar. Problemet har varit att när vi upphandlade fick vi inte tillgång till huset. Vi var tidigare beredd att köpa tjänster men då skulle det vara via anbudsupphandlinga.


Nu såg jag i fredagens VK att Sven-Allan som ordförande i Kvarkenvind stämt Håkan Karlsson och hans familj på 20,5 miljoner som de anser att de fört från föreningen till familjen Karlssons privata bolag.


Jag kan bara konstatera att stämningsansökan är gjord av den nya föreningsstyrelsen som tillträdde då föreningsstämman kickade familjen Karlsson på grund av misstankar. Tingsrätten har beslutat om kvarstad på hela beloppet.


Jag avundas inte Sven-Allan som en gammaldags centerpartist för den situation han hamnat i, men det kanske ger lite eftertanke till de som genomdrev Astridgården och hissade Karlsson till skyarna. Till det bidrog även Bengt Westerberg som kom upp och invigde Astridgården under pompa och ståt.

 

Själv har jag varit inbjuden och förrättat invigningen av ett vindkraftsaggregat i Holmsund åt föreningen, men då hade inte de misstankar som nu finns kommit i dagen.2010-06-29, 09:40  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM