TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vi vill slå vakt om vårt kommunala bostadsbolag Bostaden. Det har och är viktigt att Umeå har ett bostadsbolag för hyresrätten och för studentboendet.

 

Vid budgetfullmäktige hade högeralliansen att förslag där man skulle sälja ut delar av beståndet så Bostadens andelar av hyresrätten skulle minska från 45 % till 30 % och de ville även att hyresrätter skulle ombildas till bostadsrätter.


Några enstaka områden kan vi tänkas oss ombildningar och syftet är man i något område skulle få en bättre sammansättning av upplåtesleformerna, dvs. blandat med bostadsrätter, hyresrätter men i ett sånt område kanske även byggande av exempelvis radhus
Däremot tycker vi inte om förslaget att sälja ut och det har visat sig över tiden att det är ett viktigt instrument i bostadsförsörjningen att ha ett välskött kommunalt bostadsbolag och utan ett starkt bostadsbolag har inte tillgången på hyresrätter varit så god som den är idag, för det har inte funnits något förbud för privata att bygga hyresrätter.


Det är barra att titta på hur det ser ut i Stockholm där högeralliansen sålt ut hyresrätten till största delen och vilka konsekvenser det fått för tillgången på hyresrätter2010-06-28, 07:59  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM