TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Det är väl ställt utom allt rimligt tvivel att den sittande högerregeringen förstört sjukförsäkringen och använt pengarna till att sänka skatten för de som tjänar mest. Pengar som löntagarna avstått i avtalsrörelsen för att kunna ha rimliga villkor om man blir sjuk

•1. Avskaffa stupstocken som gör människor försäkringslösa. 1 januari 2011 avskaffas den vid rödgrön valseger.


•2. Rätt till en snabb individuell bedömning. En individuell bedömning av arbetsförmågan senast sex veckor efter första sjukskrivningsdag.


•3. Rätt till individuell rehabiliteringsplan. Senast efter tre månader ska den sjukskrivne ha rätt till en individuell plan.


•4. Avskaffa de stelbenta tidsgränserna. Vi vill redan under 2011 avskaffa dagens stelbenta prövning mot en i det närmaste fiktiv arbetsmarknad efter 180 dagar.


•5. Gör det möjligt att kombinera studier och sjukskrivning. I ett första skede på halvtid.


•6. Inför en rehabiliteringspenning. Vi vill ge en rehabiliteringspenning i stället för sjukpenning för den som behöver rehabiliteringsinsatser.


•7. Skapa en rehabiliteringsfond. För att säkerställa att människor verkligen får tillgång till rehabiliterande insatser vill vi satsa statliga resurser i en ny rehabiliteringsfond.


•8. Den som blir sjuk ska inte bli fattig. Vi föreslår därför en stegvis höjning av taket i sjukpenningen från dagens 26 500 kronor i månaden till drygt 28 200 kronor 2011 och drygt 30 000 kronor 2012. Vi föreslår också att ersättningen i sjukpenningen höjs till 80 procent under hela sjukskrivningsperioden.


•9. Den som behöver ska kunna få sjukpenning även under längre tid.

•10. Ge möjligheter för dem som utförsäkrats att ta sig tillbaka. Vi vill erbjuda de människor som utförsäkrats och lämnats i sticket av regeringen en rehabiliteringspenning, aktiv rehabilitering eller andra insatser från Arbetsförmedlingen så att de ges reella möjligheter att ta sig in på arbetsmarknaden igen.Ja du Lennart. När skall ni prata om ARBETE eller TILLVÄXT det är bra att värna de svaga men de utgör inte en majoritet som man kan tro om man går in på detta forum.Är själv LO-medlem som inte röstar på er i höst(för första gången)
MVH Conny
Conny:

Hoppas du aldrig blir sjuk under den tiden Alliansen sitter vid makten.
Visst är det så att majoriteten av Sveriges befolkning inte är sjuka, men den här gruppen finns i alla fall! Förstör statistiken gör dom och dessutom utnyttjar dom systemet och det måste vi ju rätta till!?!
Fuskare finns överallt i vårt samhälle, men allra mest här tydligen, i och med att vi tar i med hårdhandskarna.
Samhället, vi, har stor förbättringspotential! När vi tar på oss rätt glasögon och inser alla människors lika värde och möjligheter då blir även den här gruppen vinnare. Tyvärr tror jag inte det är realistiskt att tro att alla får plats på den reguljära arbetsmarknaden, så när vi gör förändringar måste vi oxå se till att det finns arbeten!
Vill inte se fler familjer plågas, hos oss är redan budgeten spräckt vad gäller försörjningsstöd, innan dom kommer dit var det gått långt.
Vi Socialdemokrater hade inte ett bra upplägg på sjukförsäkringen, det är jag väldigt tydlig med, men det rättfärdigar inte att det blir ännu sämre för den enskilde individen.
Jag trodde aldrig att jag skulle bli sjuk...jag önskar ingen annan att bli det...däremot hoppas jag att jag blir bemött med förståelse! Dagens system innehåller alldeles för lite medmänsklighet och respekt för den enskilde individen!
Kram Zenitha
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM