TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Kvinnor vinner på en rödgrön ekonomisk politik, det var tydligt i veckans partiledardebatt. Då diskuterades hur kvinnor och män påverkas av den borgerliga regeringens politik respektive de rödgrönas politik.


Det är framförallt männen som har gynnats av de stora skattesänkningarna - mest till dem som har det bäst. När skatterna sänks drabbas välfärden. Det visar all tillgänglig fakta. Tre färska rapporter från SCB, SKL och nu senast KI visar på detta.


Den skattefinansierade välfärden rustas ned och jobben försvinner till följd av regeringens skattesänkarpolitik. Det gäller också om man tar hänsyn till avknoppningar, oavsett huvudman försämras välfärden. Vid den borgerliga regeringens fyra år vid makten har skattesänkningar fått gå före välfärden. I debatten hävdar moderaterna en sak - men genomför i verkligheten en annan. Dessutom ska man komma ihåg att många kvinnor arbetar i välfärden. När skatterna sänks på bekostnad av välfärden drabbas kvinnor i högre utsträckning än män.


Under den socialdemokratiska regeringsperioden 2002 - 2006 skedde en successiv ökning av antalet anställda i välfärden, oavsett huvudman. Den prioriteringen gäller fortfarande. Välfärden går före stora skattesänkningar för de med högst inkomst.2010-06-18, 15:47  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM