TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Igår satt jag i bilen och lyssnade på fotbollsmatchen mellan guldfavoriterna Spanien och Schweiz. En match som Schweiz till slut vann med 1-0 efter ett tidigt mål i andra halvlek. Under matchen hade Spanien bollen betydligt mer än Schweizarna men det enda målet gjorde Schweiz.


Det har hänt många gånger i fotboll och även andra idrotter att de som haft det mesta av spelet ändå förlorat. Vad jag reagerar på är användandet av ordet rättvisa. Så fort Schweizarna gjort sitt mål var det orättvist att de ledde och till slut var det också orättvist att de vann matchen.


Fotboll går ut på att göra fler mål än motståndarlaget och den som gör flest mål vinner alltid men är det orättvist för den sakens skull? Det är ju skickligt att vinna en match och ta vara på de chanser man får. Alltså borde det vara en bra prestation att vinna, trots att man inte har bollen mest. Det kan ju också vara dåligt av det lag som har bollen mest tiden utan att lyckas vinna, trots detta.


Det är rätt att det lag som gör flest mål vinner matchen. Man bör istället vara noga med att inte förstöra ordet ”rättvisa” och vad det betyder.2010-06-17, 09:12  Permalink


Hej Lennart. Jag håller med dig.Det lag som gör mest mål vinner ju och det är ju OK. Därför är ju de bättre än motståndarna och då måste det vara rättvist. Trevlig sommar. Jag blir pensionär nu ett år i förtid, men det känns bra. Hoppas bara att vi vinner valet. Om inte vore det en katastrof. Då avecklas nog välfärden helt och hållet. Någon rättvisa måste det finnas i politiken också.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM