TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag ska vi åter diskutera översiktplanen som ska ange inriktningen för framtiden. Det handlar bl.a. om att bygga staden och att bygga den tätare, givet att vi ska ha en plan för långsiktig hållbart samhälle.


Det kommer också att diskuteras en hel del om parkeringarna och där finns mycket att göra om vi ska kunna klara luftkvalitet i stadskärnan. En viktig faktor är att parkeringar för arbetsplatser måste få stå tillbaka för de som har ärenden av olika slag till de centrala delarna. Friköp är andra frågor samt att det kommer att behövas andra styrmedel för att minska parkeringarna.


Kollektivtrafiken är viktig liksom att vi har bra cykelvägar och cykelparkeringar. Umeå är en stad där det är nära till centrum för de allra flesta, därför ska det vara lätt att gå och cykla till centrum. När planen skickas ut på samråd så kommer den att finnas att läsa på kommunens hemsida.


Planerna ska också redovisa hur man kan planera för en befolkning på 200 000 och den framförhållningen i planeringen bör man ha, även om målet skulle förändras någon gång. Marken för detta bör säkerställas och det går alldeles utmärkt med att bygga staden. Det finns även stora utvecklingsmöjligheter i Sävar, Obbola, Holmsund och inte minst i Hörnefors som får bra möjligheter när Botniabanan invigs i augusti.2010-06-15, 08:50  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM