TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Utanförskapet har ökat med 70 000. SVT har fel när de hävdar att utanförskapet minskat.


Regeringen gick till val på att minska utanförskapet mätt som "bred arbetslöshet". Därför ska regeringen utvärderas på utanförskapet med samma mått. Utanförskapet har ökat med 70 000 människor sedan valet.


Men moderaterna byter sätt att mäta utanförskapet så fort ett visst sätt att mäta inte ger det resultat Moderaterna önskar sig. Under mandatperioden har ett flertal olika sätt lanserats - och förkastats när de visat att utanförskapet ökar. Det är ett oseriöst sätt att bedriva politik.


I SVT:s Rapport hävdades att utanförskapet har minskat under mandatperioden. Man använde då det nya sättet att räkna. Man räknar på dem som får ersättning genom socialbidrag, a-kassa, sjukpeng, förtidspension eller är i en arbetsmarknadsåtgärd som att de är i utanförskap.


Den mest uppenbara bristen med metoden är att den inte räknar dem som är arbetslösa och saknar a-kassa eller som utförsäkrats ur sjukförsäkringen som att de är i utanförskap. Men precis som med ungdomsarbetslösheten bekämpar regeringen nu statistiken i stället för att bekämpa utanförskapet.


Den nyskapade definitionen betyder att utanförskapet minskar samtidigt som socialbidragen ökar, arbetslösheten ökar, långtidsarbetslösheten slår rekord, ungdomsarbetslösheten skenar och sysselsättningen sjunker kraftigt. För de flesta betraktare faller varje sådan definition på sin egen orimlighet.
Fakta är att ungdomsarbetslösheten har nått 30 procent och är bland de högsta i Europa. Att sysselsättningen har minskat med motsvarande 100.000 människor sedan valet. Och att antalet arbetslösa har ökat med mer än 100.000. Dessutom vet vi att antalet långtidsarbetslösa är rekordhögt. Bara under det senaste året har antalet långtidsarbetslösa ökat med 140 människor varje dag. Samtidigt har socialbidragen ökat i närmare 90 procent av landets kommuner. Bara under det sista året har socialbidragskostnaderna ökat med tolv procent.2010-06-11, 09:37  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM