TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Ungdomsarbetslösheten var i april i år 30,1 procent, bland den högsta i EU. Det innebär att den har ökat med närmare 60 000 personer sedan valet 2006. Samtidigt innebär regeringens aktivitetsförbud att unga måste vänta i minst tre månader innan de har rätt till en aktiv åtgärd hos Arbetsförmedlingen.


När det gäller ungdomspolitiken i övrigt har t.ex. utbyggnaden av högskolan minskat trots att ungdomskullarna ökat kraftigt, vilket innebär att en minskad andel unga ges möjlighet att studera vidare. Dessutom har regeringen dragit in 1,2 miljarder kronor till komvux utan att ta hänsyn till att ungdomsarbetslösheten har ökat dramatiskt de senaste åren.


Vidare har nybyggandet av hyresrätter mer än halverats. Hela 147 kommuner uppger att de har brist på bostäder som ungdomar efterfrågar. 20 högskolekommuner uppger brist på lämpliga bostäder för studenter. Det är inte rimligt. Man ska inte behöva vänta långt in i vuxenlivet innan man kan flytta hemifrån. Det behövs fler bostäder som unga människor har råd att bo i. Socialdemokraterna och de rödgröna vill därför mer än fördubbla byggandet av hyresrätter under nästa mandatperiod. Bland annat genom ett statligt investeringsstöd för byggande av hyresrätter med rimliga hyror.


Det krävs en aktiv politik för att få fler ungdomar i arbete. Vi vill ta bort aktivitetsförbudet på Arbetsförmedlingen och investera i 100 000 jobb, praktikmöjligheter och utbildningsplatser. För oss är investeringar i jobb, bostäder och utbildning för unga viktigare än fortsatta skattesänkningar för dem med högst inkomster.2010-06-08, 14:18  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM