TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Björklöven sattes i konkurs och elitlicensen drogs in. Före detta skedde hade man försökt rekonstruera föreningen men det lyckades inte. När föreningen sattes i konkurs vidtogs en räddningsaktion från en grupp som kallas Björklövens vänner och de lyckades rekonstruera föreningen. Och efter överklagande till hovrätten så upphävdes konkursen.


Licensnämnden godkände emellertid inte denna rekonstruktion som man gjort med bland annat Malmö som hade ekonomiska bekymmer och som kunde göra en rekonstruktion utan att gå i konkurs. Man kan fråga sig vari skillnaden är då fordringsägarna förlorat pengar i båda fallen, Minns jag inte fel så var de sammantagna fodringarna som avskrevs betydligt större i Malmö än i Löven, även om inga fick ut pengar hos Löven.


Som lekman kan man fundera på om det är summan eller något annat som är den avgörande faktorn i detta fall. Idrotten har visserligen sina regler och tävlingsbestämmelser men har man bestämmelser som sätter sig över svenska lagar? Jag är helt säker på att hovrätten följt de lagar som finns som handlar om konkurser och obestånd.


I kommunerna följer vi alltid och respekterar de beslut som fattas av domstolar men idrotten går en annan väg. Sundsvall spelar kvar efter att ha åkt ut två år i rad.2010-06-08, 08:54  Permalink


skillnaden är att Björklöven användde konkursen som ett verktyg för att göra skulderna värdelösa och även om det inte var det som hände så vill man skicka en signal om man inte ska kunna göra det. En annan skillnad är att malmö påbörjade detta arbete mitt under säsongen, man tog ett visst sportsligt ansvar genom att låta dyra spelare gå.
Det var ju alldeles utmärkt att Svenska Ishockeyförbundet såg rakt igenom den ekonomiska doping som denna pyramidabelt misskötta förening försökte sig på.

Björklöven har spelat dålig hockey med överbetalda spelare under flera år. Där är problemet. Plus alla ledare som skott sig på fans och sponsorers bekostnad.

Det är av stort allmänintresse nu att veta hur mycket pengar som Umeå kommun och dess Björklövenfrälste kommunalråd under årens lopp stoppat in i denna suspekta verksamhet.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM