TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Anställningstryggheten har urholkats med den borgerliga regeringen. Nu kan allmänna visstidsanställningar pågå upp till 2 år. EU-kommissionen har tidigare starkt kritiserat den borgerliga regeringen för att ha ett alltför slappt anställningsskydd. Dessutom kan man stapla många olika korta anställningar på varandra. Det betyder att människor kan jobba utan anställningstrygghet upp till 8 år. När nu regeringen vill förlänga provanställningar från 6 till 12 månader försämras anställningstryggheten ytterligare.


Regeringen vill också slopa småföretagens ansvar för att betala lön till arbetstagare under tiden giltigheten av en uppsägning prövas i domstol. Förslag är regelvidrigt och strider mot grundläggande rättsprinciper att förklara en person för skyldig innan dom har fallit.


Regeringens förslag att förlänga provanställningarna är helt fel väg att gå och ökar medvetet klyftorna. De som jobbar behöver mer - inte mindre - trygghet. Ökad otrygghet på arbetsmarknaden pressar ned lönerna.


Detta är den andra attacken på kort tid mot den svenska modellen. Tidigare har Jan Björklund uttalat att de som tjänar sämst kommer att bli tvungna att betala mest för regeringens nya obligatoriska a-kassa. En hotellstäderska ska betala fem gånger så mycket som en läkare. En omvänd s.k. Robin Hood-politik.


Vi socialdemokrater vi värna och bygga vidare på den svenska modellen med starka parter som tar ansvar för Sveriges utveckling. Att urholka anställningstryggheten hotar kollektivavtalen och den svenska modellen.2010-06-07, 14:15  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM